zaterdag 25 december 2021

Les 360 ~ Vrede zij met mij, de heilige Zoon van God. Vrede zij mijn broeder die één is met mij. Laat heel de wereld zo door ons gezegend zijn met vrede. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Als je doet wat je moet doen krijg je van jouw feedbacksysteem een signaal.

Je kan merken dat er de hele dag door veel dingen zijn waardoor jij je gemoedsrust kunt verliezen, zoals denken dat je je portemonnee vergeten bent, geen parkeerplaats kunnen vinden, piekeren over iets dat iemand tegen je heeft gezegd, zorgen maken over de toekomst ... .

Dit zijn de kleine belemmeringen voor vrede die je moet leren zien als de sleutel voor het loskomen van je lijden.

Het gebeurt de hele tijd, je keuzes over de dingen waar jij je zorgen over maakt, dingen waar je aan moet denken en waarmee jij je vrede op het spel zet door je piekeren.

Laten we er even bij stilstaan. Als je geen parkeerplaats kunt vinden is dat voor het ego iets om redelijk gefrustreerd van te worden.
Wij vragen je of het de moeite waard is om je rust te verliezen wanneer er geen parkeerplaats is? Je kan accepteren wat er is tot je een parkeerplaats vindt.
De tijd tussen het waarnemen van geen parkeerplaats en het vinden van een parkeerplaats kan of een hemel of een hel zijn.
Het is aan jou.

Herkauwen over wat iemand tegen je zei dat je niet leuk vond. De tijd die je daaraan besteedt zorgt voor een hel in je denkgeest en je verliest je rust. Je neemt aan dat je weet wat die persoon bedoelde, dat dit verkeerd is, dat men dit niet had moeten zeggen; je wordt door een of andere emotie uit het verleden getriggerd.

Maar iets wat je niet leuk vindt is ook een geschenk omdat men iets uit het verleden naar boven haalt. Als het geen gevoelige plek geraakt zou hebben zou je het gewoon voorbij laten gaan en denken dat ze misschien een slechte dag hebben, maar als ze iets zeggen dat gevoelig ligt en dat prikt dan heb je een cadeau gekregen. En in plaats van in de hel te zijn en de ander te veroordelen, kan je in de hemel zijn en dankbaar voor het onthullen van iets in je onderbewustzijn waarvan jij je tot nu toe niet bewust was.

Dit kan honderden keren per dag gebeuren. Je keuze om de wereld al dan niet te veroordelen, de wereld zoals die op het moment is, accepteren of niet.

De wereld accepteren zoals die op het moment is wil nog niet zeggen dat je wilt dat hij zo blijft. Het betekent dat je begrijpt dat het zo is. Dat het zo is op dit moment. En door er zonder oordeel naar te kijken kan je iets zien dat je zal helpen, je zal inspireren of je zal motiveren.

Je hoeft niet in de hel te zijn. Je kan bijvoorbeeld de armoede in de wereld accepteren en het graag willen veranderen. En in plaats van in je handen te wrijven en in een mentale staat van onvrede te zijn kan je zeggen dat je je voldoende geïnspireerd voelt en er iets gaat aan doen.

Gemotiveerd zijn is een inspirerende gemoedstoestand die goed voelt en energie geeft alleen door het idee dat je er iets kan aan doen.

Geef dus waarde aan je vrede vandaag. Waardeer het, geniet ervan. En weet dat wanneer je je vrede verliest je de kans krijgt om iets diepgaands en krachtigs te leren over je eigen denkgeest en over hoe jouw ego naar de wereld kijkt en denkt hoe het zou moeten zijn.

Als je ego je van streek maakt en ervoor zorgt dat jij je vrede verliest omdat het vindt dat iets niet zo zou mogen zijn, zeggen wij dat het nu eenmaal zo is en je het dus maar beter kan accepteren, ervan leren en je erdoor laten inspireren.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten