woensdag 3 maart 2021

Les 63 ~ Het licht van de wereld brengt elke denkgeest vrede door mijn vergeving. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit is een nogal krachtige uitspraak, vind je niet? Velen zien zichzelf niet in staat tot zulke ambitieuze dingen. Daar willen we het vandaag over hebben, over het gevoel van zwakte, het gevoel van kleinheid, het gevoel van machteloosheid die jij, door de disciplines in je cultuur, hebt ontwikkeld.

Van kinds af aan werd jou gezegd dat je niet zo waardevol bent als je ouders. Dat kinderen niet zo waardevol zijn als volwassenen. Dit werd jou tijdens jouw kinderjaren en jeugd duidelijk aangetoond aan de hand van straffen en opgelegde discipline. Het is het begin van jouw overtuiging dat je niet belangrijk bent omdat volwassenen jou niet als belangrijk behandelden.

Het is hun schuld niet. Ook zij werden geleerd dat kinderen niet gehoord moeten worden. Dat gelukkige en uitbundige kinderen kort gehouden moeten worden, onder controle, om zo te voldoen aan het maatschappelijke goedvinden.

Wij zijn hier nu om jou te helpen dienstbaar te zijn voor de samenleving door jou nu te leren jouw grootheid in te zien en niet langer jouw beperktheid. Wij zijn hier om jou te leren hoe jouw oneindige creatieve licht, dat in jou aanwezig is, aan te spreken zodat je in jouw leven een prachtige vibratie kan uitstralen die ook een ander bereikt waardoor die zich zal afvragen wat jij anders doet.
En wanneer men jou vraagt hoe je dit gedaan hebt kan je vertellen dat jij je denken hertraint hebt om op dezelfde lijn te komen van de liefde wat jou in de mogelijkheid stelt om jouw licht te laten schijnen en dingen te doen die buiten de aangenomen normen vallen.

Als je ervan uitgaat dat je niets waard bent zijn deze lessen niet gemakkelijk te leren. Als je gelooft dat je beperkt bent, machteloos, zielig, vragen wij jou: hoe voelt het voor jou als je dit gelooft?
Voel jij je niet meer geïnspireerd, gelukkiger, als je een aantal minuten nadenkt over het idee van de dag, over deze opbeurende, versterkende en bemoedigende woorden.
Hoe zou jij je voelen als jouw ouders deze woorden tegen jou hadden gezegd toen je nog klein was.

Ze wisten het ook niet. We kunnen hen hier niet voor beschuldigen. We vertellen hier wel wat met velen is gebeurd. Je werd nooit aangemoedigd. Je werd nooit echt liefgehad. Jou werd nooit verteld wie je bent.

Dat is het werk van deze lessen. Ze vertellen jou wie je werkelijk bent en waartoe jij in staat bent. Je bent de verlossing van de wereld. Je bent de verlossing van jouw wereld.

Als je deze lessen dagelijks, minuut na minuut zult gebruiken zal alles over jouw wereld getransformeerd worden.
En, af en toe, als het wat moeilijker gaat, zal je diep graven in de lessen en zal je er een vinden die jou door de situatie heen helpt en je zal aan de andere kant van de brug uitkomen.

Door het trainen van je denkgeest reageer je niet langer zoals je gewoon was om te reageren. Je hebt niet langer behoefte aan wat je voorheen nodig had. Je leert inzien dat je inderdaad een krachtige schepper bent, dat je alles hebt wat je nodig hebt. Een ander hoeft niet langer iets te ontberen opdat jij je goed kan voelen. Je voelt je goed en hebt hiervoor niet langer iets nodig van iemand anders.
Het manipuleren en controleren om te krijgen wat je wil houdt op. In geest en lichaam ben je volmaakt tevreden. Je hebt een doel. En dat stelt jou in staat vriendelijk te zijn, geduldig, mededogend, geen voetveeg meer.

Je bent bekend met de waarde van jouw kracht. Je bent bekend met jouw vermogen om jouw denkgeest en dus ook jouw leven te sturen in de richting van liefde, het uitbreiden van liefde, creativiteit, vreugde, geluk. Een prachtig geschenk voor jezelf en voor de ander.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we zien je morgen terug.

2 opmerkingen: