zaterdag 27 maart 2021

Les 87 ~ Herhaling van de lessen 73-74. Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Wij zijn dankbaar dat je ook vandaag, in deze herhalingsperiode, bij ons bent.

De herhalingslessen zijn belangrijk. Je maakt opnieuw kennis met ideeën die jou nu, mits een kleine verfraaiing, opnieuw voorgelegd worden. Zo onderwijs jij jezelf. Je leert nieuwe dingen en nieuwe manieren om ernaar te kijken.

Wanneer jij jezelf waarneemt als zijnde oneerlijk behandeld door de wereld dan beweer je in essentie dat God jou aanvalt en dat je iets anders zou moeten krijgen dan wat je gekregen hebt.

Wanneer je een situatie in de wereld ziet waarvan je zegt dat die niet zou mogen gebeuren, dan speel je in feite voor God.

Met jouw heel beperkte kennis van de werkelijkheid denk jij beter te weten dan dat wat er is. Je ziet bijvoorbeeld iemand lijden en jij beweert dan dat dat niet zou mogen gebeuren, dat dit niet de Wil van God kan zijn, dat het wel een wraakzuchtige God moet zijn die dit laat gebeuren.

Wat er in werkelijkheid gebeurt is dat jij bij God altijd vrij bent datgene te kiezen wat jij wil en dus ervaar je en zie je wat je gekregen hebt, de vrijheid om zelf te creëren en te miscreëren. Wanneer je telkens weer miscreëert zal je ook telkens weer lijden. En wanneer je telkens weer lijdt onder jouw creatie begin je in te zien waar je mee bezig bent.

De eerste keer dat je lijdt is dat nog niet zo fel, maar wanneer jij een gedragspatroon in jou en het resultaat dat daaruit voortvloeit herkent, dan begin je het verband te leggen tussen jouw keuzes en jouw lijden en begrijp je dat jij het bent die voortdurend zorgt voor dezelfde aandacht met hetzelfde resultaat.

Maar je beschikt over een vrije wil om andere keuzes te maken. Jij hebt de vrije wil om datgene te kiezen wat je wil doen, wat je wil geloven, wat je wil waarderen, wat je wil bewonderen. Omdat jij geliefd bent, heb je de vrije wil om alles te doen. Jou werd, door wat jij God noemt, de vrije wil gegeven om opnieuw te kiezen. En dat is wat jullie hier allemaal doen.

En nu, na vele jaren van vrije wil en te kiezen wat jij maar wil, kies je er nu voor om hier bij ons te zijn. En dat is een heel verstandige keuze. Uiteindelijk heb je besloten dat er misschien iets is die je niet zo goed berijpt, dat er iets is dat je misschien niet zo goed kent en je doet er goed aan nieuwe dingen te leren, nieuwe ideeën, nieuwe perspectieven.

We juichen dus toe dat je ook vandaag bent gekomen om nieuwe dingen te leren.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug voor nieuwe informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten