vrijdag 19 maart 2021

Les 79 ~ Laat me zien wat het probleem is, zodat het kan worden opgelost. Met commentaar door Jezus.

 



Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Ik zeg het wel vaker, maar dit is een heel belangrijke les. Ze zijn buitengewoon. Ze zijn het einde, in die zin dat ze helpen de focus te beperken tot de juiste plek en de goede richting.

Wanneer je denkt dat iemand oorzaak is van een probleem, dan kijk je voor de oplossing van dat probleem altijd naar die persoon - dat had ze nu niet moeten zeggen, hij zou moeten veranderen, ze zouden niet zo afhankelijke of onafhankelijk moeten zijn – wat ook dat jij denkt dat het probleem is.

Op deze manier heb je de garantie dat het probleem nooit opgelost zal worden omdat je de oorsprong van het probleem moet zoeken in de perceptie ervan.

Het probleem bevindt zich in jouw denkgeest en toont zich aan jou door jouw projectie ervan waardoor het lijkt alsof het niet opgelost kan worden. Het is een van de grootste trucs van het ego. Het creëert voortdurend situaties buiten jou die van vorm veranderen, die jou bedriegen, jou verleiden, zodat je maar niet naar die plek zou gaan waar de oplossing te vinden is, die plek binnen in jou.

Het antwoord, de oplossing zit in jou. Zoals men in de huidige volkstaal wel zegt ‘het innerlijke werk’. Maar als je dat niet weet, als je niet weet dat rustig en stil worden, naar binnen gaan en om leiding vragen de manier is waarop het probleem echt opgelost zal worden, blijf je je hele leven allerlei afgoden achternalopen in een poging de eindeloze reeks onoplosbare problemen op te lossen. En wanneer er een is opgelost verschijnt er al gauw de volgende.

Dit idee dus - jou te laten zien wat het probleem is - is bewust worden dat het probleem het geloof in afscheiding is. De afscheiding van Al Wat Is. De afscheiding van Liefde. De afscheiding van Wijsheid, van Kennis.

Dit aardse oppervlak kent tal van vormen van afscheiding. Alle kunnen op dezelfde wijze opgelost worden, namelijk het toepassen van vergeving zoals het onder andere omschreven is in het tekstboek van Een Cursus in Wonderen.

Vergeving stopt de aanval op wat buiten jou is en brengt jou naar binnen om daar te vragen jou te tonen waar het probleem in jouw denkgeest is.

Dat lijkt er misschien op alsof aan het slachtoffer de schuld wordt toegewezen, maar je moet leren begrijpen dat de hele illusoire wereld waarin je leeft in stand gehouden wordt door projectie en het geloof in afscheiding die een fundamentele structuur geeft aan de realiteit zoals je denkt te begrijpen dat ze is. Door echter te weten – en in overeenstemming daarmee te handelen – dat jullie allemaal afkomstig zijn van dezelfde Bron, dat jullie allemaal uit hetzelfde zijn gemaakt, dat jullie allemaal geliefd zijn door wat je God noemt, wanneer je dat beseft, dan zijn er geen problemen meer. De breuk in de denkgeest van de Zoon van God is dan geheeld.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We spreken jou morgen opnieuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten