donderdag 25 maart 2021

Les 85 ~ Herhaling van de lessen 69-70. . Met commentaar door Jezus.

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Jouw verlossing is gelegen in jouw eigen bewustzijn.

Het is duidelijk dat je door jouw samenleving het tegenovergestelde geleerd hebt. Die leert je dat jouw verlossing te vinden is in het kopen van een nieuwe auto, van een groot huis, van het trouwen met de juiste persoon. Vele incarnaties jaag je dus hetzelfde na, altijd dingen die buiten jou aanwezig zijn terwijl verlossing binnen in jou te vinden is.

Waarom in jou? Omdat de sleutel voor de deur naar ontwaken in jou zit.

Door jouw gehecht zijn aan oordeel en afscheiding los te laten vind je de weg terug naar huis. Het is erin en eraan en niet los ervan daarbuiten. Maar het duurt even voor je erachter komt dat alle afgoden, alle dingen, mensen, plaatsen en ervaringen die je najaagt jou niet gelukkig maken. Het brengt jou geen vrede.

En als je dit een aantal decennia hebt gedaan en je, wat men noemt in de midlife crisis terecht komt, besef je dat alles wat je gedaan hebt niet de juiste manier was, dat je er niet gelukkig van wordt. En je probeert iets compleet nieuw. Verhuizen naar Mexico (als Nederlanders of Vlaming zullen we wellicht iets dichterbij kiezen …), een sportwagen kopen, je partner achterwege laten om te trouwen met een jonger iemand (voor de mannen?), een facelift (voor de vrouwen?), wat het ook mag zijn, het is het ding buiten jou dat je niet kunt vinden en spijtig genoeg vinden de meeste het ook niet in hun midlife crisis.

Momenteel is er echter iets bijzonders gaande op jullie planeet. Een galactische versnelling noemen wij dit, waar je wellicht het antwoord zal krijgen dat je zoekt. De kans hiervoor is groter omdat dit het einde is van een spirituele periode. Alles in het niet-fysieke, alle leraren, gidsen en meesters, werken samen met jou om jou elk een beetje van onze begeleiding en hulp te geven zodat je leert naar binnen te kijken. En eens je onder die begeleiding naar binnen gaat, ontdek je waar je over struikelt.

En geliefde, jij bent de enige die jouw lijden en jouw gevangenis veroorzaakt. Het zijn jouw overtuigingen over wat de werkelijkheid is. Het is het gebrek aan de liefde voor jezelf. Het zijn jouw oordelen. Het zijn jouw angsten. Dit alles is jouw eigen miscreatie.

En het lijkt een grote klus te zijn om naar binnen te gaan en diep door te dringen in jouw denkgeest, maar Een Cursus in Wonderen is ontworpen om jou op die reis bij te staan. Je gaat niet alleen de diepte van jouw bewustzijn binnen. Ik ga met jou mee. Je wordt geleid door Christusbewustzijn. Met die gids word je op een zachtaardige wijze geleid door de buitenste ringen van angst heen naar het licht dat in elk van jullie aanwezig is.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ga zo door met je lessen, toegewijd en ontspannen. We zien je morgen terug.

1 opmerking: