vrijdag 12 maart 2021

Les 72 ~ Grieven koesteren is een aanval op Gods verlossingsplan. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Deze les doet denken aan dingen zoals roddelen of verhalen vertellen over andere mensen. Wanneer jij je nu bewust wordt van een dergelijk gedrag bij jezelf is het belangrijk dat je weet dat je deze lessen als tegengewicht voor deze neiging gebruikt.

Onthoud dat dit een trainingsprogramma is. We zijn niet op zoek naar perfectie. Je leert hoe jij je anders kan gedragen. Je leert op een andere manier naar de dingen te kijken, je leert als het ware een nieuwe taal. Je weet ook dat je binnen een maand dan niet bijvoorbeeld vloeiend Russisch zal spreken. Als je een andere taal leert weet je dat jij je moet toeleggen op het oefenen ervan.
Dat is wat wij hier ook doen, je kan het zien als het leren van een andere taal.

Wanneer jij bij jezelf zo’n gedrag opmerkt, wees er dan in eerste instantie getuige van. Je ziet het gedrag en je ziet jouw lichaam die dingen zeggen. Je stelt vast dat dat lichaam aan het roddelen is over Suzy of Jeanne. Maar wie is de getuige?
De getuige is het wezen dat verbonden en één is met de Bron. Dat lichaam dat met het verlossingsplan van het ego werkt wordt nu door de getuige die jij bent gezien.
Je leert je dus niet te identificeren met die beperkte ‘jij’ die roddelt. Je leert een stap terug te zetten en ziet de grote ‘jij’, de ‘jij’ die opmerkt en zich bewust is en ziet dat er twee ‘jij’s’ zijn en zich afvraagt wie van de twee de leiding neemt over dit lichaam.

Dit is wat je moet leren zien, het onbekwame aspect en het bekwame aspect van jouw bewustzijn. Het onbekwame is het met het lichaam geïdentificeerde ego-bewustzijn dat probeert aan te vallen, te verdelen, te winnen en te nemen. En er is een andere waarnemer, minder reactief, vriendelijk, liefdevol en bewust deel van jouw bewustzijn. Dit deel willen we verder bekwamen in de belangrijkste geestkracht.

Het probleem met deze systemen is dat ze onvermengd zijn, met andere woorden wanneer je in het ego zit dan neem je het ego niet waar. Wanneer je boos bent op iemand zit je midden in het slagveld.
Wanneer je echter je gedrag gaat waarnemen stijg je uit boven het slagveld en kan je een andere keuze maken.

Observeer dus wanneer er grieven opspelen. Observeer wanneer je verhalen over mensen vertelt. Observeer en word je bewust dat er dus twee ‘jij’s’ zijn. De ‘jij’ op het slagveld die het soms overneemt van het liefdevolle, vriendelijke, ontwakende deel van jouw bewustzijn. Je kent misschien wel het verhaal van de witte wolf en de zwarte wolf. Welke van de twee ga je voeden?

We willen enkel de witte wolf voeden, we voeden alleen het bewuste, liefdevolle bewustzijn. Let dus op wanneer je negatief gedrag vertoond en realiseer je dat dit niet is wie jij bent. Laat het los en realiseer je dat dergelijk gedrag jou tegenhoudt om uit te stijgen boven het slagveld.
Telkens je vasthoudt aan een grief hervat je de strijd. Je zit erin en lijdt. Niet omdat je gestraft wordt, maar omdat je midden in het conflict zit van de dualiteit van de goeden en de slechten, in het conflict van de ik ben de onschuldige en jij de schuldige.

Daarom is vergeving zo belangrijk. Door vergeving stap je als het ware uit het slagveld terwijl jij je realiseert dat je niet verder aan die oorlog wil deelnemen.

En naarmate je oefent, leert en evolueert en jij je meer gaat identificeren met de leerstof uit deze lessen, zal je ook uit vrije wil gaan kiezen om die strijd achter jou te laten. Je merkt dat het de moeite niet waard is om grieven te koesteren. Je wil niet langer dat zaad zaaien dat leidt tot een bittere oogst.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten