maandag 22 maart 2021

Les 82. Met commentaar door Jezus.



Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is in deze tijd en op deze plek belangrijk om je te concentreren op jouw functie: ontwaken uit de droom.

Wat is de droom? De droom is het leven in jouw denkgeest met illusoire gedachten en allerlei gevoelens als gevolg van die gedachten en ideeën en je er niet bewust van zijn dat je in je eigen zelfgecreëerde droom leeft.

Wanneer je ontwaakt uit de droom door dit proces dat we met jou delen begin je in te zien dat alles een keuze is. Dat waar je op focust sterker en krachtiger wordt in jouw leven. Dat de verbinding met het goddelijke wonderbaarlijke dingen mogelijk maakt.

Je begint wakker te worden en beseft dat je een lucide droom hebt. Zoals wanneer je in bed ligt te dromen en weet dat je aan het dromen bent. Dat wil zeggen dat je in je droom bijvoorbeeld kunt kiezen om te vliegen; je kan kiezen te doen wat je wil. Misschien heb je dit ooit als eens ervaren.

Dat is wat een meester is. Een meester is degene die helder aan het dromen is in deze tijd/ruimte werkelijkheid. Het is een wonderbaarlijke ervaring. Niets om bang voor te zijn. De prachtige creatieve krachten die jou gegeven zijn liggen binnen handbereik. Je krachten om goed te doen, om liefde en licht te delen. Dat is de functie die jullie allemaal hebben: liefde en licht delen.

Het maakt niet uit of je dit al helemaal gelukt is. Als je alleen al meer liefde en licht gedeeld hebt dan een week geleden dan zijn er al wonderen gebeurd die je zelf niet kan zien.
Wonderen doen zich ook in jouw ervaring voor, ‘toevallige’ gebeurtenissen, mooie contacten en gelegenheden die je anders niet bereikt zou hebben.

Je weet natuurlijk niet hoe jouw leven er anders zou uitgezien hebben, maar je kan erop vertrouwen dat je, als je deze plek achter jou gelaten hebt, vele t-splitsingen zult zien waar je, door gebruik te maken van jouw vrije wil, gekozen hebt voor liefde in plaats van voor angst, je zult het werk van alle wonderen zien die voortgekomen zijn uit jouw op liefde gebaseerde keuzes en beslissingen. En, als je geluk hebt, zal je zien wat er had kunnen gebeuren als je de weg van de angst, de weg van het ego had gekozen.

Dit zijn enkele geweldige, opwindende dingen om naar uit te kijken: wonderen die overal om jou heen ontstaan, een goede gezondheid, een groot geluksgevoel, een fantastische ervaring hier. Het is niet de werkelijkheid, het is nog steeds de realiteit buiten jou, maar je begint een gelukkige droom te dromen. Je leeft niet in lijden en pijn. Je gelooft niet elke illusie die jouw geest verzint.

We moedigen jou aan om een tandje bij te zetten. Je bent nu bij les 82. De huwelijksreis als het ware is voorbij. We gaan steeds verder naar de kern. Wees er niet bang voor. Herinner je dat de intimidatie slechts donkere wolken zijn. Voorbij de wolken is het licht dat je zoekt.

Telkens je een schaduw ziet, telkens wanneer het er op lijkt dat er een dichte wolk op jou afkomt – een angst, een oordeel, denken in tekorten – weet en begrijp vanuit jouw hart dat het een illusie is, het is niet echt, het is niet afkomstig van God.

Concentreer je op wat goddelijk is en je zal zonder schade door de nevel stappen – de verwarrende nevel van de illusie. Het is iets wat je vaker zal ervaren wanneer je deze lessen doet. Je zal angst voelen, je zal beroep doen op de lessen die je geleerd hebt en daarmee door de angst heen gaan. Je zult aan de andere kant komen en beseffen dat het niets was, dat je gekozen had voor een illusie, dat je jarenlang dat soort dingen geloofd hebt en nu beseft dat dit niet langer nodig is.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten