maandag 8 maart 2021

Les 68 – Liefde koestert geen grieven. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

We hebben het hier in deze lessen over het ultieme doel van vergeving: het feit dat jouw denkgeest vrij zal zijn en volledig gezuiverd van alle grieven.

Liefde koestert geen grieven. En dat is de waarheid. Vasthouden aan grieven voelt aan als een kleine infectie in jouw denkgeest, als een kleine worm die maar door blijft bewegen over iets.

Dat liefde geen grieven koestert – en dat is een belangrijk punt – betekent niet dat je een voetveeg moet zijn. Voor vele wezens op het spirituele pad is dit een harde les. Er is niets mis met het kiezen van de weg die jij wil inslaan. Het is oké dat jij besluit iets te willen ervaren waarvan een ander wil dat jij dit niet ervaart.

Een meningsverschil hebben is niet persé een grief. De grief is er wanneer je niet vergevingsgezind bent omdat zij anders zijn dan jij. Dat het argument maar door blijft gaan in je hoofd. Dat het steeds terug komt. Dat het zich blijft herhalen wat jij zei en wat zij zegden en waarom ze dit zouden moeten doen en waarom jij dat mag doen. Het is een heer en weer gaande energie.

Als vrij en creatief wezen kies jij welk pad je wil bewandelen. Dit kan je doen vanuit liefde met een open communicatie. Je bent vrij te kiezen wat jij wil doen en jij zal de gevolgen van jouw keuze ervaren.

Dat liefde geen grieven koestert wil zeggen dat je kan zien dat iemand een ander pad loopt dan jij en dat je kan zeggen: ‘Dat doe je goed. Het is goed dat jij kiest wat juist is voor jou. Ik kies wat goed is voor mij.’

In de samenleving is dit een van de verwarrende dingen over de definitie van wat liefde is. Je gelooft dat om van iemand te kunnen houden jij je moet opofferen, dat je moet opofferen waar jij in gelooft. Dit wekt grieven. Dit zorgt voor wrok. Wanneer jij jezelf opoffert omdat je denkt dat wat iemand anders wil belangrijker is dan jouw keuze, dan lijd jij.

Je moet begrijpen dat ‘liefde koestert geen grieven’ niet wil zeggen dat jij jezelf gevangen moet zetten. Het wil niet zeggen dat jij jezelf moet opofferen. En het wil niet zeggen dat jij moet doen wat anderen zeggen dat je moet doen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We spreken jou morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten