vrijdag 26 maart 2021

Les 86 ~ Herhaling van de lessen 71-72. Met commentaar door Jezus

 


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is een van de kernboodschappen van Een Cursus in Wonderen dat wanneer je oordeelt, wanneer je grieven koestert, wanneer je zegt: ‘dit is verkeerd, dat had je niet mogen doen’, je in feite God aanvalt, in die zin dat er iets gebeurt wat door het universum in het moment reeds getoond wordt.

Wanneer je ruzie maakt met de werkelijkheid in de wereld waarin jij jezelf ziet (de werkelijkheid schrijven we met een kleine ‘w’) dan ga je de strijd aan met God. Zo simpel is het. Datgene waarmee je ruzie maakt is reeds gerealiseerd. Het is er.

Het is daarom heel belangrijk dat je de buitengewone kracht, die aanvaarding heeft, begrijpt. Wanneer je stopt met ruzie te maken met dat wat er is en het gaat accepteren, zelfs al wil je wat er gaande is niet, dan is acceptatie het beste wat je kan doen omdat het zich toch al gemanifesteerd heeft. Het heeft geen zin om je ertegen te verzetten. Het is wat het is.

En soms lijkt wat er is, slecht. Soms lijkt het op de dood van een geliefde. Soms lijkt het op geldgebrek. Soms lijkt het op iets dat je niet wil, maar het is wat het is en het is dwaas om je tijd te verspillen aan een discussie over wat is.

Je kan je perceptie veranderen en verschuiven. Je kan eraan werken om dat wat is liefdevoller te bejegenen. Je kan het toch niet veranderen. Je kan je verlossing niet in de wereld vinden. Voor verlossing moet jij je naar binnen keren. Voor jouw verlossing moet je de liefde zien, niet de wereld, een ander persoon, meer geld of een beter lichaam.

Zoek verlossing door je af te stemmen op liefde zodat je overeenstemming vindt met dat wat is, want wat is is altijd liefde. Het is jouw interpretatie ervan die niet liefdevol is.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Morgen spreken we jou weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten