zaterdag 13 maart 2021

Les 73 ~ Ik wil dat er licht is. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit is een heel belangrijke les. Hiermee bevestig je dat je niet langer in de schaduw wilt staan.

Je hebt wellicht al gehoord over werken aan je schaduwkant. Het gaat over dat deel in jouw bewustzijn, in jouw denkgeest, dat besmet is door angst, door afgoden waarin je gelooft, door indoctrinaties van jouw samenleving, door de liefdeloze vorming van religies, familie en cultuur, door een veelvoud aan lagen van overtuigingen en ideeën in jouw denkgeest, die leiden tot schaduwbeelden.

Wat moet je verstaan onder schaduw? Schaduwen zijn plaatsen waar het licht niet bij kan omdat het belemmerd wordt door iets solide en ondoordringbaar tussen het licht en dat gebied. Zie je geest op deze manier. De liefdeloze delen in jou, de overtuigingen die schaduwen maken en zich manifesteren door gedachten, gevoelens en gedrag. Ze leven slechts daar waar het licht niet is gekomen.

Zie je schaduwen dus niet als realiteit. Ze zijn niet echt. Ze zijn slechts de afwezigheid van licht, de afwezigheid van liefde.

Daarom speelt vergeving zo’n belangrijke rol bij het wegnemen van de blokkades voor het bewustzijn van liefde want het is enkel door onjuiste gedachten en overtuigingen dat je blokkades maakt en schaduwen veroorzaakt.

Als je dus zegt dat je licht wil geef je Spirit, de Heilige Geest, mij, je gidsen en begeleiders de toestemming om jou de overtuigingen te tonen waar je door jouw ervaringen aan vasthoudt en leer je zien wat er aan de hand is.

Vele merken nu dat moeilijkheden in het leven groter worden. Dat komt omdat de schaduwen zich nu tonen. Je leeft in een tijd waarin de frequentie verhoogd wordt. In jouw samenleving is er een escalatie van schaduwen die getoond worden. Het is belangrijk dat jij je daardoor niet laat obsederen, maar dat je uitreikt naar het licht, want het is het licht dat de schaduw kan verdrijven.

Hoe kom je van een schaduw af? Je schijnt er een licht op of je verwijdert het voorwerp dat zorgt voor een schaduw.

Wanneer je nu in jouw samenleving iets ziet als slecht, verwrongen, verdorven, weet dan dat dat het probleem niet is. Het is de schaduw die het gebrek aan liefde toont, die jou laat zien dat er ergens in jouw samenleving, in het collectieve bewustzijn, een tekort aan liefde is. Val dus de schaduw niet aan, maar voeg er liefde aan toe. Voeg liefde toe, liefde en nog meer liefde. Liefde is altijd de oplossing.

Maar je moet wel weten dat de projector jouw geest is. Het lost dus niets op als je de schaduw daarbuiten wil verwijderen. Wend je tot je denkgeest en verwijder datgene wat zonder liefde is door te oefenen met vergeving. Dit toont jou dat je begrijpt dat de projectie – de persoon, de plaats, het ding daarbuiten – niet het probleem is. De schaduw is het probleem. Jij bent de projector. Maak de lens van de projector schoon en de film zal uitklaren.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

1 opmerking: