maandag 29 maart 2021

Les 89 ~ Herhaling van de lessen 77-78. -Met commentaar door Jezus.



Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Elk van jullie weet hoe het aanvoelt om grieven te hebben in je denkgeest. Het voelt inderdaad aan als de hel. Alles vervaagt. Soms ook letterlijk als de grief of de onvrede zo groot is dat je de hele omgeving niet eens opmerkt.
Je rijdt met de auto een aantal kilometers en plots realiseer jij de fantasie in jouw denken; een twist met iemand of over iets en uiteraard ben jij degene die de strijd wint.

Wanneer je dus ziet dat jij altijd wint van het argument, kan je uit die gedachtenfantasie besluiten – want jij bent degene die dit in jouw denken produceert, er is niemand anders, enkel jij, je denkgeest en je overtuigingen – dat jij gelooft dat door terug aan te vallen en de discussie te winnen, dat daar jouw verlossing ligt. Dat is wat die verbeelding jou laat zien. Ze toont jou dat je gelooft dat jij moet winnen. Je gelooft dat de grief gerechtvaardigd is want in de strijd, in die denkbeeldige strijd die jij met momenten in jouw denkgeest hebt, ben jij degene die wint en word je dus op die manier de overwinnaar. Je houdt de afscheiding in stand als je getuige kunt zijn dat jouw denken dit soort dingen doet.

Wij willen dat het duidelijk wordt wat er in jouw denkgeest omgaat wanneer je een grief hebt en het verhaal over die persoon telkens en telkens weer herhaalt in jouw denken.

Als je in egodenken zit zal je zeggen: dat is wel wat die ander doet, ik heb het hier bij het juiste eind, ik heb hem dit zien doen en hij zal dit weer doen, …
Zo rechtvaardigt het ego de denkbeelden in de geest.

Als student van Een Cursus in Wonderen begin jij je te realiseren dat het beeld, die film waar je naar kijkt, dat die van jou komt en niet van iemand anders. Dat er op dat moment niemand anders bij jou in de auto of de kamer zit, dat het hele scenario een verhaal is afkomstig uit jouw voorstellingsvermogen en dat je eraan deelneemt omdat je er wil aan deelnemen. Jij wil die grief en jij wil winnen.

Aanvaard dat dit een geloof is die jij in jouw denken vasthoudt, dat je op een of andere manier verliest als jij de strijd niet wint. Wanneer je de grief loslaat zal jouw ego beweren dat je de verliezer bent. Het enige echter dat je verloren bent is jouw innerlijke vrede. Als je de grief loslaat raak je de fantasierijke films in jouw denkgeest kwijt, de oorlogszaden die je over die persoon geplant hebt.
Je kan terugkeren naar die staat van vrede als je de intentie hebt om bewust een liefdevolle relatie met die persoon op te bouwen

Wanneer je dus een grief over iemand ter genezing afgeeft zoals je hier in deze les leert, dan moet je leren begrijpen dat je hiermee alleen maar kan winnen. Je wint een mooiere toekomst. Je wint hierdoor ook minder stress wat een gezonder ervaring oplevert voor je lichaam. Omdat je liefdevoller bent zaai je het zaad dat je in de toekomst zal oogsten. Zie dus in dat grieven jou in de hel houden. Je verliest je vrede en soms ook je aanwezigheid. En er is in de wereld niets erger dan diep betrokken te zijn bij een grief omdat dit op alle niveaus schadelijk is voor jouw ervaring hier.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We praten morgen opnieuw met jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten