donderdag 11 maart 2021

Les 71 ~ Alleen Gods verlossingsplan zal werken. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

En wat een prachtige woorden zijn dit waarbij je beseft dat wat je jaar na jaar, decennium na decennium, als het ware als een kip zonder kop hebt nagejaagd, jou nu niet langer aanspreekt. Je wordt er niet langer door in verleiding gebracht.

Verleiding wordt in jouw samenleving vaak op een andere manier gezien, eerder als iets slecht, vies of onheilig. Je moet echter wel begrijpen dat je door je af te scheiden van Al Wat Is, je af te scheiden van Liefde, de verleidingen in de wereld door jouzelf gemaakt zijn. Daarom trekken ze jou ook zo aan. Je moet niet denken dat ze door de duivel gemaakt zijn. De duivel is een fysiologische fantasie, een mythologisch figuur uitgevonden om jou af te scheiden van de kennis, van het weten dat jij de maker bent van jouw eigen verleidingen.
Je maakt jouw eigen verleidingen en daarom lijken ze onweerstaanbaar.
In deze les willen we een beetje ingaan op dit idee van verlangen en verleiding.

Het is belangrijk dat je het gevolg begrijpt van jouw verlangens, jouw passies, jouw interesses.

Jouw denkgeest kent diepgewortelde passies waarin jij jouw kennis wilt vergroten. Dat kan zoiets zijn als muziek, kunst, koken. Het kan van alles zijn. Jij weet wat het is. Het is dat ding dat je altijd graag doet. Dat altijd interessant blijft. En als het al niet jouw baan is iets waarvan je denkt dat je dit fulltime zou kunnen doen.

En er zijn andere dingen. Dingen die op de oppervlakte liggen van jouw ego-bewustzijn, dat deel dat gescheiden is van leiding en tegengesteld aan Gods plan. Dat kan gaan van jouw liefde voor chocoladetaart, voor een vrij sexueel leven, voor drugs.

Er is een verschil tussen een intense interesse, een passie voor een onderwerp, om het te leren en te creëren en de op de oppervlakte plezierzoekende activiteiten van het ego. Het is nodig dat je dit onderscheid erkent want als je gelooft dat het slecht is om datgene te doen waar jij je toe aangetrokken voelt dan zal je geen gelukkig gevoel kennen in jouw leven. Je zal het doel waarom je hier gekomen bent niet kunnen vervullen wanneer je het ziet als een verleiding van de duivel, dat het op een of andere manier niet goed zou zijn.

Als je dus iets wil doen stel jezelf dan even de vraag: ‘draagt dit bij aan de algehele gezondheid van mijn leven? Is dit iets dat altijd bij mij is geweest en altijd gezorgd heeft voor een glimlach op mijn gezicht of is het een vorm van afleiding, een tijdelijke pleister op een negatief gevoel, iets dat ik moet verdringen’. Hier moet je naar kijken.

Het zijn de dingen waarvoor je even de pauzeknop indrukt of die je zelfs uitstelt. Als je wil gaan winkelen en winkelen is jouw ding om jou beter te voelen, neem jezelf dan voor om te wachten tot morgen om te gaan winkelen en kijk vandaag waarom je wil gaan. Is het omdat het je een gevoel van opwinding geeft? Waardoor wordt dit gevoel veroorzaakt? Moet ik mezelf tot rust brengen?

Het is heel belangrijk dat je begrijpt dat je zelf voortdurend op die manier tot rust brengen niet bevorderlijk is voor jouw spirituele bewustzijnsevolutie. Je moet bereid zijn naar jouw ongemak te kijken en je afvragen waarmee je jezelf in verleiding wil brengen, wat je probeert te verbergen. Het zijn jouw verleidingen, jouw afgoden en ze zullen vallen.

Wij zijn blij dat we jou kunnen vertellen dat jouw afgoden zullen vallen en dat je op een lijn zult komen met de waarheid.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We praten morgen opnieuw met jullie.

1 opmerking:

  1. Wij zijn blij dat we jou kunnen vertellen dat jouw afgoden zullen vallen en dat je op een lijn zult komen met de waarheid.

    Wat kijk ik hiernaar uit ... dank je. xx

    BeantwoordenVerwijderen