donderdag 18 maart 2021

Les 78 ~ Laat wonderen alle grieven vervangen. Met commentaar door Jezus.

 



Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

En het is wellicht moeilijk om te geloven dat diegene die jij iets kwalijk neemt, de mensen die je haat, de mensen die jou irriteren, dat zij jouw redders zijn. Toch is dat zo.

Het is door hen en door jouw vergeving van hen dat de afscheiding, de eenzaamheid, het niet in verbinding zijn met, minder zwaar doorweegt.

De grote vrees echter van het ego, wanneer je vergeving toepast, is dat je met die mensen moet omgaan. Dit is niet noodzakelijk alhoewel in sommige gevallen tijd doorbrengen met elkaar goed kan zijn om vergeving te oefenen. Nodig is het echter niet.

We werken hier met de denkgeest en het is wel belangrijk dat je weet dat grieven de frequentie van jouw denken verstoren. Alles wat je ervaart komt voort uit en is geprojecteerd door jouw denkgeest. Er is dus een wisselwerking tussen jouw grieven en het perfect functioneren van jouw denkgeest.
Je ervaart lijden omdat jouw denkgeest ingesteld is op de verbinding met de Bron die vibreert op de frequentie van liefde.
Door een liefdeloze grief blokkeer je moedwillig liefde. Dit gebeurt niet altijd bewust, maar je kiest er uiteindelijk wel voor om liefde te blokkeren waardoor je dus pijn en lijden ervaart die jij toeschrijft aan het miserabel gedrag van iemand anders. Maar dat is het niet, het zijn jouw oordelen en grieven die ervoor zorgen dat jij pijn voelt.

Als je bereid bent jouw grieven op te geven zal je merken dat het lijden ook ophoudt en is het als een openbaring wanneer je beseft dat het probleem niet bij die ander ligt, maar bij jouw geloof hierover.

Wanneer je eenmaal je vergevingsoefening op iemand toegepast hebt zal je merken dat dit probleem zich niet langer voordoet. Door jouw vergeving pluk je de vruchten van jouw werk.

Weet dus dat er achter elke klacht vrede schuilt. Dat er achter elke grief die jij hebt de toegang is tot gezondheid en kennis.

Je kan je dus afvragen of het de moeite waard is om grieven te koesteren en te voeden. Is het de moeite waard om achter de rug van iemand te praten of te roddelen?

Als je dat doet ben jij degene die het wonder verloren laat gaan. Iets om over na te denken!

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten