zondag 14 maart 2021

Les 74 ~ Er is geen wil dan Die van God. Met commentaar door Jezus.

 




Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Deze les brengt een belangrijk punt onder de aandacht. Velen kennen onvrede door te redetwisten met wat er in het leven gebeurt, gaande van een oorlog, een baanverlies, een partner die iets doet wat je niet leuk vindt, kinderen die zich misdragen, noem maar op. Een constant gebakkelei tussen jou en de dingen die er spelen.

We moeten hier dus naar de basis gaan voor wie verantwoordelijk is voor jouw wereld.

Er zijn veel krachten die verantwoordelijk zijn voor jouw wereld en de meeste ervan zijn verstoken van licht en liefde. Ze spelen hun drama uit, maar dat wordt door jou toegelaten.

Je mag niet vergeten dat hier de vrije wil ook van kracht is. Je beschikt over een buitengewoon sterke, creatieve kracht en vrije wil en dat betekent ook dat God toestaat wat je ziet dat er gebeurt.

In feite is God niet betrokken bij de meeste gebeurtenissen op jouw planeet om­wille van jouw vrije wil. Het is pas wanneer je van die vrije wil gebruik maakt om uit te stijgen boven het slagveld en op een lijn te komen met liefde dat de ver­binding en communicatie aanvoelt als liefde, vrede en spirituele connectie. Je begint zelfs te voelen dat er een God zou kunnen zijn.
In dit strijdtoneel hier ontbreekt er duidelijk een God.

Het idee dus dat jouw wil en Gods Wil op één lijn liggen is heel belangrijk want als jij je overgeeft aan dat wat jou interesseert, wat jou vreugde schenkt, wat jou aanzet tot gezondheid, liefde en geluk, dan stem jij je af op de Wil van God en dat is geluk, vreugde, datgene ervaren wat je in deze incarnatie wil leren, ge­leid door jouw innerlijke wereld en begeleidingssysteem.

Het idee nu van afzijdigheid is heel interessant want dat is wat de meesten van jullie gedaan hebben. Je hebt je teruggetrokken in de illusoire wereld van het ego, je bent niet verbonden met je ware leiding en het lijkt erop dat duisternis en licht strijden voor de overmacht. De dualistische wetten van de lage frequen­ties zijn van toepassing en het ziet ernaar uit dat er een strijd is tussen God en een andere ‘macht’. Naarmate de frequentie daalt, lijkt de andere ‘macht’ toe te nemen. Dat is waar het idee van de duivel is ontstaan. Je bent echter alleen maar verder afgedwaald van de sfeer waar God verblijft, de sfeer van liefde.

Het is daarom belangrijk te onthouden dat liefde, gezondheid en creativiteit jouw wil is omdat dit de Wil is van God voor jou.

Wanneer je op die lijn zit voel je geen conflict. Conflict voel je wanneer je pro­beert te kiezen tussen Gods Wil voor jou en de wil die het ego heeft ontworpen. Vergeet dat niet. Wanneer zich een conflict voordoet in jouw denkgeest, kijk dan waaruit jij wil kiezen en vraag jezelf af welke keuze Gods keuze voor jou zou zijn.

Nogmaals, het zuiveringsproces van Een Cursus in Wonderen is heel belangrijk omdat het ego jou inderdaad zal proberen te misleiden door jou te laten geloven dat zijn wil ook Gods Wil voor jou is.

We gaan hier nu niet verder op ingaan, maar wanneer je een keuze hebt, over­haast die dan niet. Laat er een aantal dagen over heen gaan terwijl jij jezelf af­vraagt welke van de twee keuzemogelijkheden jou zal leiden naar liefde, gezond­heid en geluk en welke jou dichter brengt bij angst en afscheiding.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We spreken elkaar morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten