woensdag 24 maart 2021

Les 84 ~ Herhaling van de lessen 67-68. – Met commentaar door Jezus.


Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is belangrijk om goed na te denken over de lessen van vandaag: dat liefde geen grieven koestert.

Je bent gemaakt uit liefde, door liefde en voor liefde.

Wanneer je vasthoudt aan grieven wil dat zeggen dat jij gebruik maakt van jouw vrije wil om de waarheid over jouzelf voor jezelf te verbergen. Die waarheid is dat jij een uit liefde bestaand wezen bent.

De oefening is eenvoudig. Het uitspreken van deze woorden hebben niet zo’n grote impact. Door jouw samenleving werd jou niet geleerd dat het uitspreken van woorden tegen jezelf een impact heeft. Jou werd gezegd dat de wereld objectief is; het maakt voor de buitenwereld geen verschil uit of jij iets anders zegt of iets anders denkt. De buitenwereld is solide, de weergave keihard.

Hier vertellen wij jou dat de wereld een afdruk is van de software, als het ware, die in jouw hoofd spookt. Zie je de vergelijking? Het is als een kwaadaardige programmatie die geïnstalleerd is in jouw computer waardoor wat er uitkomt helemaal misvormd is en de woorden maar weinig fatsoenlijk zijn. Dat is wat er in jouw wereld gebeurt.

Zo zegt die venijnige programmatie, die jij in jouw hoofd geïnstalleerd hebt, dat je waardeloos bent, dat je zult sterven, dat God wraakzuchtig is, je haat en je zal straffen, dat Hij zelfs zijn uitverkoren Zoon op de meest gruwelijke manier gestraft heeft hoewel hij een goed mens was. Je kan je dus afvragen wat er met jou zal gebeuren.

Het zijn zo maar de verhalen die voortkomen uit die kwaadaardige software in jouw hoofd die je veelvuldig gedurende de dag uitspreekt.

Wanneer je nu deze lessen oefent, maak ze dan waar, integreer ze, geloof ze en ruim op die manier de harde schijf op jouw computer op zodat wat er naar buiten komt duidelijk en gezuiverd zal zijn.

Dat is wat we nastreven. We streven ernaar om alles wat niet thuishoort in jouw meest heilige denkgeest, op te ruimen.

Wanneer je dus een grief voelt opkomen - je voelt wrok, je wordt boos op iemand – observeer dan wat er gebeurt. Observeer dat je even losgekoppeld raakt van de liefde en dat jou dat geen goed gevoel geeft. Merk op dat je terug wil aansluiten op liefde en dat jij je goed wil voelen. Je laat het dus los.

Als een beginnend student van Een Cursus in Wonderen zal je getriggerd worden, emotioneel, in onvrede omdat er nog zoveel vervuilde gedachten in jouw hoofd zitten. Deze leerstof kan je dus gaan gebruiken als de remedie ertegen. In plaats van te kiezen voor een langdurig conflict met iemand kan je zeggen: ‘deze strijd dient geen van beide. Ik kies voor liefde. Ik hou van je.’

Je zal versteld staan van wat er gebeurt. Het kan zijn dat jouw liefde door sommigen geweigerd wordt, maar evengoed kan het zo zijn dat sommigen zullen opstaan en jou een knuffel zullen geven.
Je begint in te zien dat jij je energie aan dingen verspilt die je niet leuk vindt. Je wil hier niet meer aan meedoen.

Dit boek is een waar medicijn. Het brengt jou vrede en je zal zien dat dit een wetenschappelijk proces is. Wanneer je de hardware opschoont en je verwijdert de slechte programmatie dan wordt wat er uitkomt helder en zuiver weergegeven.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten