woensdag 3 november 2021

Les 308 ~ Dit ogenblik is de enige tijd die er is. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Je kent de uitdrukking ‘de kracht van het nu’. Wel, ‘nu’ is het enige waar je, als er iets gebeurt, iets over kan zeggen.

Je bent geobsedeerd door het verleden en de toekomst. Je vertelt elkaar constant over wat er in het verleden is gebeurd of vanuit de andere obsessie, de zorgen die je maakt over de toekomst met het verzinnen van catastrofale scenario’s over o.a. armoede, verraad.

Deze vormen van ‘amusement’ in je gedachten, het telkens weer vertellen over oude of toekomstige fantasieën, besmetten het huidige moment dat, zoals reeds vaker gezegd is, de enige plek is voor creatie.

Het is hier, nu, op dit moment dat je kiest voor je vibratie, dat je kiest voor liefde of voor angst. En wanneer je herinneringen ophaalt of projecteert naar de toekomst, maak je misbruik van de krachtige vermogens van je geest. Met je creatieve kracht besmet je het eeuwige nu daar waar je zaden van liefde kunt planten.

Dit is iets wat je moet begrijpen. Hier, nu is de plek waar er nooit iets mis is of mis kan gaan. Als je denkt aan dingen die fout zijn gegaan of fout zullen gaan, gebeuren ze niet nu. Het is een inbeelding uit het verleden of in een toekomst. Herinneringen of projecties die niet kloppen.

Leef in het eeuwige nu. Aanwezig zijn is jouw geschenk aan de wereld en aan jezelf. Als je aanwezig bent, ben je niet bang. Je bent in afstemming met wat is wanneer je aanwezig bent.

Als je dus met iemand in gesprek bent, let er dan eens op waar je afdwaalt van het heden en in het verleden of de toekomst gaat zitten. Begin hier aandacht aan te geven zodat je het zo weinig mogelijk doet. Als je merkt dat je het oude verhaal weer vertelt, stop er dan mee. Kom terug naar het huidige moment en zoek daar je inspiratie. Accepteer wat is want het is in het huidige moment dat je jouw vrede zal vinden. Keer op keer terugkeren naar dit moment en je zult merken dat je het ene moment van vrede aan het andere bindt. Dan kom je tot het besef dat tijd een illusie is.

En terwijl je dat moment van vrede terugwint, besef je ook dat dit het enige is wat je moet doen. Aanwezig zijn in het moment en je bent gelukkig.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten