maandag 15 november 2021

Les 320 ~ Mijn Vader verleent mij alle macht. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Je bent gemaakt naar het beeld van God, als een krachtige schepper. Je hebt het vermogen om te manifesteren wat je ook maar wilt manifesteren en dat is wat jullie ook doen.

Het probleem, dat de meesten hebben, met een onbewuste geest, is dat men niet weet welke programma's en overtuigingen je hebt en dus creëert men vooral vanuit een minder goed verband.

De negatieve overtuigingen en ideeën die je grootmoeder je vertelde toen je vier was en op haar knie zat of overtuigingen die opzettelijk verspreid werden door de samenleving, zijn er nog steeds en blijven er tot jij ze verwijdert. En het zijn deze overtuigingen en ideeën die je beperken.

De beperkingen die je in je dagelijkse leven ervaart zijn niet natuurlijk. Je kan de beperking voelen van de onware en begrenzende overtuigingen en ideeën die in je zijn geïmplanteerd. Het is dus jouw taak om die beperkingen te ‘ont-dekken’.

Hoe doe je dat? Door te ervaren. Dit willen we vandaag in je aanmoedigen. Je hebt geen negatieve ervaringen zonder reden of omdat God niet van je zou houden. Je hebt negatieve ervaringen omdat je ze op de een of andere manier naar je toe haalt. Onbewust? Ja. Onbedoeld? Ook. Maar wat je zegt, wat je denkt en wat je doet wordt aangedreven door overtuigingen die dan die negativiteit naar je toe trekken.

De meest krachtige plek waar je jezelf kan vinden is wanneer jij je realiseert dat, hoewel je je best doet, al je inspanningen van je bewuste geest ondermijnd worden door de geïndoctrineerde programma's die nog bij je zijn. En procentueel gezien is de controle - op je lichaam en geest - door je onbewuste of je onderbewuste geest veel groter dan van je bewuste geest.

Je hoeft bijvoorbeeld niet na te denken over je hartslag, over je spijsvertering, over je bloedsomloop, over hoe je haar groeit. Dit gebeurt, godzijdank, allemaal onbewust. Je zou geen tijd meer hebben voor iets anders als je over al die dingen zou moeten nadenken.

Maar in het onderbewustzijn zijn alle verhalen, overtuigingen, indoctrinaties en de lessen die je gekregen hebt opgeslagen. Ze zijn opgeborgen en uit je zicht, maar ze zijn er nog wel.

Zo heb je bijvoorbeeld op school de vermenigvuldigingstafels en het alfabet moeten leren en daar hoef je niet veel meer over na te denken, het zijn dingen die je weet. Maar op datzelfde moment van die indoctrinatie, werden jou ook andere dingen verteld. Dingen zoals ‘geld groeit niet aan bomen’, ‘stel jezelf niet zo aan’, ‘blaas niet te hoog van de toren’, ‘wie denk je wel dat je bent’, ‘mensen zijn niet te vertrouwen’. Het zijn dit soort overtuigingen die zich in je leven manifesteren.

Vandaag vragen we je hier eens over na te denken. Denk eens na over het gezin waarin je bent geboren, wat hun verhalen zijn. Speelt dit vandaag nog steeds? Roep je nog steeds de resultaten op?

Dit trainingsprogramma van de denkgeest, waar je vrijwillig aan deelneemt, is er om jouw denkgeest te concentreren op wat mooi is, wat vrijheid biedt, wat creatief is, wat liefde is en om de energie los te laten die in die onware overtuigingen en ideeën gestopt wordt.

Als er dus gedachten, gevoelens en gedragingen in jezelf zijn die je herinneren aan dingen die je niet wilt of niet wilt ervaren, dan moet je, door hier bewust van te worden, jezelf afvragen wat je op dit gebied steeds blijft doen. Je zal gauw ontdekken dat je nog steeds dingen denkt, zegt of doet die niet in overeenstemming zijn met de overvloed en vreugde van het leven. Dat wordt dan een gebied waarop jij je aandacht kan richten voor het transformeren ervan.

Nu zullen er zijn die zeggen dat hoe het dagelijks leven te leiden niet iets is voor Een Cursus in Wonderen. Toch willen we dat je begrijpt dat je dagelijkse leven beter wordt als je de principes van Een Cursus in Wonderen toepast. Het is niet persé je concentreren op het dagelijkse leven, maar op wat we je leren, op het implementeren van die processen door je geest te gebruiken voor het goede, voor liefde, voor de evolutie van het menselijk bewustzijn. En je dagelijkse leven zal als gevolg hiervan verbeteren.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten