zondag 7 november 2021

Les 312 ~ Ik zie alles zoals ik wil dat het is. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Voor velen is dit idee moeilijk te behappen. Het idee dat de wereld is zoals je wilt dat ze is en dat jij besluit hoe ze eruit zal zien.

Er zijn mensen die geen strijd of armoede zien, maar een ervaring hebben van vrede, overvloed en vreugde. Dat komt omdat ze begrijpen hoe het denken werkt, ze kennen hun overtuigingen en ideeën en besluiten van moment tot moment waar ze naar kijken en hoe ze beoordelen.

Wat wij vandaag willen dat je doet is dat je afstand neemt van het delen van je mening over alles. Als je vandaag met iemand in gesprek bent, deel dan alleen je directe ervaring over wat ook dat je bespreekt en niet iets dat je in een boek hebt gelezen of iets waar je naar geluisterd hebt op de radio of een film die je gezien hebt. Spreek over je persoonlijke ervaring met het onderwerp. Zo geef je precies weer wat in jou leeft.

Je ervaring van bijvoorbeeld vader of moeder zijn is uniek voor jou en gebaseerd op je overtuigingen, ideeën en wat je eerder hebt geleerd. Een ander wezen die ook een ouder is heeft een heel andere ervaring en standpunt dan jij. Maar door je eigen unieke ervaringen te delen geef je de ander de kans iets te leren waar hij of zij anders geen toegang toe heeft vanwege zijn of haar overtuigingen en ideeën.

Het tegenovergestelde is natuurlijk ook mogelijk. Ook zij delen een ervaring op basis van hun persoonlijke beleving en bieden jou de kans om de dingen misschien op een andere manier te bekijken.

Het gaat er niet om je mening aan iemand op te leggen. Het gaat om het delen van je ervaring en tegelijkertijd erkennen dat iemand een heel andere ervaring met hetzelfde onderwerp kan hebben waardoor dialoog en communicatie kan ontstaan.

Vraag jezelf vandaag af - voordat je iets zegt - of je daadwerkelijk ervaring hebt met het onderwerp en als dat zo is dat het kan zijn dat de ander een totaal andere ervaring heeft. Heb de intentie om zo met elkaar te communiceren zodat jullie beiden kunnen groeien en uitbreiden.

We zijn hier om te communiceren en om je te inspireren. Als jij dat ook kan doen met je medebroeders en -zusters in plaats van ze naar beneden te halen, ruzie met ze te maken of hun ervaring te minimaliseren zal je merken dat er veel te leren valt, dat er mededogen is en zie je een vorm van eenheid ontstaan.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten