vrijdag 26 november 2021

Les 331 ~ Er is geen conflict, want mijn wil is die van U. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Conflict betekent: jij die ruzie maakt met God.

Dat is in wezen wat conflict is. Het zijn jouw oordelen over de wereld die zeggen dat wat je ziet of datgene waarover je hoort vertellen, niet zou mogen bestaan.

Toch heeft God het toegestaan. Het is gebeurt. Het is wat het is. En dus is accepteren wat er is een heel belangrijk onderdeel om je geest tot rust te brengen.

Het ego wil echter niet vergeven, het wil geen afstand doen van zijn oordeel. Het is trouwens een oordeel dat de wereld van afgescheidenheid levend houdt. Het is jouw oordeel want als je iets ziet waarvan je zegt dat het slecht, wreed of verschrikkelijk is, houdt je mening over dat ding, dat ding in leven.

Als je naar een ramp kijkt of naar iets negatiefs betekent vergeven verklaren dat je dit niet langer wil zien en het vergeeft omdat je weet dat jouw oordeel het in leven houdt.

Ook belangrijk om te weten is dat je daarom niet goedkeurt wat onaangenaam is. Door vergeving zorg je in feite ervoor dat het verdwijnt doordat je niet langer oordeelt en daarmee de wereld van scheiding levend houdt. En wat is de wereld van scheiding anders dan lijden en dood.

Dus vergeef wat je ook ziet en weet dat je in die vergevingsoefening boven het slagveld uitstijgt en je afscheiding beëindigt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten