zaterdag 6 november 2021

Les 311 ~ Ik beoordeel alles zoals ik wil dat het is. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die jij kent als Jezus.

Ruzie maken met wat is, is een fundamenteel probleem. Acceptatie is het antwoord op alle problemen. 

Accepteren van wat de gemanifesteerde vorm geworden is - in gedrag, materie, mensen, plaatsen en dingen - van gedachten, overtuigingen en ideeën uit het verleden.

Iets wat gemanifesteerd is, is het eindresultaat van veel denken, gedrag en actie. Het is daarom dwaas om te proberen het eindresultaat van wat dan ook te veranderen. Wat je moet doen is de ingrediënten ervoor veranderen.

Als je een cake bakt en je doet er de verkeerde ingrediënten in -- laten we zeggen dat je er zout in doet in plaats van suiker - dan zal de cake niet lekker zijn en zal je het niet willen eten. En het is dwaas om te proberen het zout uit de cake te halen en er suiker in te doen. Dat zou de cake alleen nog meer naar de vaantjes helpen.

Wat je moet doen is vaststellen dat de ingrediënten voor de cake niet klopten en dat je de volgende keer beter zal opletten met de ingrediënten die je erin doet, geen zout meer in plaats van suiker.

Zo willen we ook dat je naar de wereld kijkt. Dat je het effect ziet, dat je de onjuiste materiële manifestatie van iets ziet, dat je ziet dat het liefdeloos is, dat je ziet dat het niet goed is voor jezelf, je familie, je gemeenschap of de wereld. En dat jij je afvraagt welke ingrediënten je nodig hebt voor een ander eindresultaat. Wat is het dat er ontbreekt? Is het liefde? Ontbreekt er liefde in het proces. Ontbreekt er liefde in de opvoeding van de mensen die deze beslissingen nemen?

Het heeft dus geen enkele zin om te veranderen wat er op dit moment in jullie wereld tot stand gekomen is. Zie - in je baan, in je leven, in je ervaring - een eindresultaat dat je niet wil als een les die jou laat zien dat je de ingrediënten kunt veranderen.

Als je lichaam niet functioneert zoals je zou willen, kijk dan misschien eens hoe jij het voedt, kijk naar de dingen die je erover zegt en vraag jezelf af of hierin misschien liefde ontbreekt. Of er iets is dat niet heeft bijgedragen aan het welzijn van je lichaam.
Hetzelfde geldt voor je relaties. Kijk naar wat je in je relaties stopt. Heb je de hele tijd negatieve en liefdeloze gedachten over de ander? Veroordeel je de ander de hele tijd? Wat is jouw bijdrage aan de situatie. Welke bittere ingrediënten voeg je eraan toe waardoor de relatie niet zoet smaakt voor jou?

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten