woensdag 24 november 2021

Les 329 ~ Ik heb al gekozen wat U wilt. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 



Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Het mag duidelijk zijn dat je niet machtiger bent dan God. Alle fouten die je gemaakt hebt, alle zonden of fouten in het verleden in gedrag, woord, gedachte of daad hebben God op geen enkele manier pijn gedaan.

Je mag in feite fouten maken. Je hebt een vrije wil gekregen. Het idee dat God je een vrije wil heeft gegeven, maar dat je die niet zou mogen gebruiken, is een verdraaiing van deze waarheid. Je hebt een vrije wil gekregen. Je mag hier doen en laten wat je wilt en daar de natuurlijke gevolgen van ervaren. Je mag de oogst binnenhalen van de zaden die je zaait.

Maar hou niet vast aan de bittere oogst die je krijgt na het zaaien van dat bitter zaad. Die oogst kan zich manifesteren als een verbroken relatie, een ongezond lichaam, desillusie, verdriet, schuld, schaamte, angst. Maar wat het ook is, het voelt niet goed als je niet op één lijn zit met de wil van je Vader voor jou. En dat is liefde omdat er van je gehouden wordt.

Zie daarom al je fouten en zonden uit het verleden als vergissingen die gecorrigeerd moeten worden. Je ziet je vergissingen vaak als negatieve patronen die zich herhalen en naarmate je ouder wordt herken je de overeenkomsten in die verschillende manifestaties van angst, schaamte, schuldgevoel, woede of wat zich ook maar herhaalt.

Het herkennen van de oorzaak in al deze onaangename situaties is een goede zaak. Je herkent bijvoorbeeld dat bij een andere partner of in een ander huis het patroon zich blijft herhalen omdat jij de maker van dat patroon bent.

Wees daar de getuige van en herken dan voor jezelf dat dit een of andere afwijking is, niet in overeenstemming met Gods wil voor jou omdat het je niet gelukkig maakt. Het voelt niet goed; daarom moet het iets zijn dat je moet loslaten. Het helpt je niet verder op je reis naar huis.

Begin jezelf meer te vergeven. Sta jezelf toe om dat patroon los te laten. Alleen jij kunt dat doen. Je moet opnieuw kiezen, anders kiezen en getuige zijn van jouw bijdrage aan je lijden. Het is door het transformeren van je vrije wil, door te veranderen, dat je een nieuwe ervaring zal krijgen.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten