donderdag 4 november 2021

Les 309 ~ Ik zal vandaag niet bang zijn om naar binnen te kijken. Met een gedeelte van het toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het spel van het ego is om altijd dingen buiten jezelf na te jagen. Een nieuwe minnaar, een nieuwe baan, een verhuizing naar een nieuwe plek. Het mag dus duidelijk zijn dat het de natuur is van het ego om de oplossing buiten jezelf te vinden.

Ook een van die veelvuldige programma’s die zich in jullie samenleving afspelen is het voortdurend verbruiken: een volgende telefoon, een volgende auto. Of het constant zoeken naar liefde, de speciale liefde buiten jezelf in de vorm van romantiek, de aanbidding van de speciale relatie.
Je hoort het in liefdesliedjes, ziet het in romantische verhalen, in romantische films. Een speciaal iemand die alles gaat veranderen.

Maar het antwoord zit in jezelf. Het antwoord komt altijd vanuit je interne begeleiding, de liefdevolle begeleiding in jou.

Dat je in een afgescheiden vorm bent is al een uitdaging op zich; in een individueel lichaam zitten dat een eigen wil lijkt te hebben.

Maar je bent hier niet gekomen zonder een kaart en dat is je emotioneel begeleidingssysteem. Je beschikt over een door God gegeven geschenk, een kaart terug naar huis die je kan gebruiken als je besluit terug te keren. Je hoeft niet als je dat niet wilt; je kunt zo lang als je wilt blijven en spelen, maar als je het eenmaal moe geworden bent, als je eenmaal beseft dat al die dingen waar je naar op zoek was niet werken, dan kan je naar binnengaan.

Wij zijn er om jou hiermee te helpen en aan te moedigen. De aangeleerde programma's die je niet helpen geven jou een slecht gevoel. Daaraan zijn ze makkelijk te herkennen. Maar gezien je geleerd hebt je begeleidingssysteem te negeren ben je gewend om je slecht te voelen.

Het is een van de meest uitdagende aspecten van transformatie, het idee dat je je goed mag voelen, het idee dat God wil dat je gelukkig bent. Dat is Gods wil voor jou, gelukkig zijn. Zelfs in je keuze afgescheiden te zijn kan je een gelukkige droom hebben.

Wees moedig en ga regelmatig naar binnen.  Doe dit een aantal keer per dag, in welke vorm dan ook. De lessen moedigen je aan om naar binnen te gaan en vaak te herhalen. Dit programma traint jou hierin. Het is in jou, maar jij bent de kapitein van je schip, jij bent de meester over je denken.

Ik ben diegene die je kent als Jezus. Jouw vrede woont altijd in je; het is slechts verborgen achter de sluiter van je denken.

We spreken je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten