zaterdag 27 november 2021

Les 332 ~ Angst bindt de wereld. Vergeving maakt haar vrij. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Angst is de grote bedrieger. Wanneer je een gevoel van angst hebt, voel je de loskoppeling van de waarheid. Dat is wat angst is. In dat afschuwelijke gevoel van angst spring je van het pad van de waarheid en liefde in een sloot vol angst en vrees. Maar het is jouw keuze.

Angst is iets dat Spirit niet uit je geest kan verwijderen. Soms horen we die gebeden als ‘laat het alsjeblieft ophouden dat ik bang ben voor de liefde’ of ‘laat me alsjeblieft ophouden met bang te zijn om in een vliegtuig te stappen’, maar angst is je eigen creatie. Het is je eigen kindje. Het is wat je aanbidt; het is wat je wilt.

En tot jij je realiseert dat je door de angst heen kan gaan, naar de andere kant en het leven kunt ervaren, de goede dingen, er niets slechts gebeurt, waar je over had gefantaseerd niet uitkomt, dan begin je te begrijpen dat angst een illusie is.

Nu hebben we het niet over de angst voor dingen als tijgers. Dit is vaak het argument van het ego, dat je bang moet zijn voor tijgers of voor criminelen, dat soort dingen.

We hebben het over irrationele angst, een verzonnen angst, een fantasie-angst, zoals als je aan een toekomstige situatie denkt en dit je beangstigt. Dit is omdat je overtuigingen hebt in je denkgeest die jij hebt toegestaan, die in je denkgeest wonen en dit angstgevoel produceren.
Als je bijvoorbeeld in het verleden een slechte relatie hebt gehad en je denkt er nu over om een andere relatie aan te gaan, dan zal de ego-geest zeggen: ‘Weet je nog de laatste keer dat we dit deden? Het was erg onaangenaam. Laten we dat niet opnieuw doen’ en een gevoel van angst zal opkomen.

Maar het juist gerichte denken zal zeggen: ‘Je was toen op een andere plaats. Je vertoonde toen een andere frequentie en je hebt van die ervaring geleerd en laat het niet opnieuw gebeuren. Laten we weer liefde proberen, want dat is wat we willen ervaren.’

Als je naar die stem luistert, zul je geen angst voelen. Maar het ego - zodra er een angstovertuiging in je geest is geïndoctrineerd door trauma, wat voor soort trauma dan ook en hoe groot een trauma ook is - is de eerste stem die je gaat horen.

Je moet dus leren om door angsten heen te gaan en erachter te komen dat het leven aan de andere kant doorgaat en het maar een idee was, een dunne sluier van mist waar je doorheen moet lopen, een schaduw van een vervlogen iets dat je toekomst niet kan verpesten.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten