dinsdag 9 november 2021

Les 314 ~ Ik zoek een toekomst die van het verleden verschilt. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit is de eenvoudigste les: het huidige moment is het enige moment waarin jij je toekomst creëert.

Wanneer je in je gedachten toekomstige gebeurtenissen voor je ziet vul je het huidige moment in met behoeften en wensen. Dit is de dag van vandaag een interessant onderwerp omdat er in je samenleving veel voorstanders zijn van de wet van aantrekking met de overtuiging dat men kiest hoe de toekomst eruit zal zien als men in het huidige moment blijft focussen op objecten die men verlangt en men dan die dingen ook zal krijgen.

We kunnen stellen dat de wet van aantrekking niet op deze manier werkt. De wet van aantrekking werkt op frequentie. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar een auto. Door te denken ‘ik heb een mooie auto’ zou je dan die auto kunnen binnenhalen. Nu als je een beeld van een auto in je denken hebt, maar de frequentie die je uitstraalt is op de een of andere manier er een van armoede, schaarste of gebrek, dan zal de auto die je wilt niet naar je toe komen. Dat is de reden waarom velen van jullie die de wet van aantrekking willen gebruiken zich teleurgesteld voelen omdat ze niet krijgen wat ze willen. Toch krijg je wat je wil. Je krijgt de frequentie die je uitzendt.

Vertrouw erop dat er een welwillend, wijs, allesomvattend bewustzijn is dat weet wat het beste voor je is, afhankelijk van je karmische geschiedenis, van je reïncarnatieachtergrond en van die dingen waarvan je besloten hebt dat je dit te leren hebt in dit leven om je bewustzijn te verruimen.

Je bent echter besmet door de programma's van het ego, besmet door de materialistische consumentenpropaganda waarmee jullie zijn grootgebracht en constant gevoed worden door jullie mediasystemen.

Je kan dus naar dat grote huis kijken en denken dat het je een veilig gevoel zal geven terwijl het welwillende, wijze en allesomvattenden bewustzijn bewust is van het feit dat het in feite het tegenovergestelde geeft van een veilig gevoel omdat je onzeker bent omwille van andere redenen, onzeker vanwege een gebrek aan geloof, onzeker vanwege angstaanjagende gedachten en ideeën die je de hele tijd in je hoofd hebt.

Als je dus in het huidige moment leeft, ontspannen en in een plaats van vertrouwen dat wat het beste voor je is op je pad zal komen, dan zit je goed.
De angst die echter naar boven komt, is de angst voor verlossing. Een geloof dat de meesten van jullie hebben dat wanneer je afstemt op Gods wil voor jou, het je zal beroven van wat je wil.
En dat is inderdaad het verhaal van het ego. Het ego wil, om te krijgen wat je wil, hierover altijd de controle hebben. Maar je hebt wellicht gemerkt dat als het ego de controle heeft, je juist niet krijgt wat je wil.

We vragen dus een grote aanpassing van je gedachten en we willen dat je dit zelfs een hele dag doet. Blijf je bewust in het heden, denk niet aan een toekomst, maar vertrouw erop dat alles wat je nodig hebt naar je toe komt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten