maandag 29 november 2021

Les 334 ~ Vandaag maak ik aanspraak op de gaven van vergeving. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Alles vergeven is het enige wat je moet doen.

Je denkt dat je dunner moet worden. Je denkt dat je rijker moet worden. Je denkt dat je moet trouwen. Je denkt dat je een promotie nodig hebt. Je denkt dat je nodig hebt, nodig, nodig, nodig ... .
Maar wij vertellen je dat, als jij je oordelen los kunt laten, alles wat van nature van jou is naar je toe zal komen.

Je hebt het van je weggehouden zoals de paraplu de regen voor jou weghoudt. Maar het is die oordeelskoepel, waar je zo kostbaar aan vasthoudt, die alle geschenken van jouw natuurlijke erfgoed voor jou weghoudt.

Die geschenken zijn zaken als overvloed, gezondheid, creativiteit, inspiratie. Mooie dingen die je voor jezelf weghoudt door de paraplu van oordeel hoog te houden terwijl de regen van liefde neerstroomt en je niet kan bereiken.

Dus leg die paraplu van het oordeel neer. Richt je gelaat naar de hemel en laat die regen van liefde op jou stromen.

Hoe ziet dit er in het echt uit? Het betekent dat je stopt met het vertellen van verhalen over jezelf en andere mensen. Het betekent dat je niet roddelt. Het betekent dat, wanneer je iets observeert dat je niet leuk vindt, je jouw blik wendt op iets dat je wel leuk vindt. Je hoeft niet eens van gedachten te veranderen over datgene waar je naar aan het staren bent en waarvan je denkt dat het verkeerd is. Je hoeft alleen maar je blik te verschuiven naar iets waar je van houdt en waardeert en die frequentie als je leidende licht gebruiken.

Als je kijkt naar wat je niet leuk vindt en voelt hoe jij je voelt en je kijkt naar wat je wel leuk vindt en voelt hoe je je voelt, is het duidelijk dat je wordt geleid om te kijken naar wat je wel leuk vindt en het ander los te laten.
Als je merkt dat je teruggaat naar het oordeel, dan haalt je ego er iets uit. Het haalt er op de een of andere manier voeding uit.

Je kan vragen om getoond te worden wat jouw ego haalt uit deze wrok die je hebt omdat jij niet weet wat het is.
Het kan zijn dat jij je daardoor superieur voelt of, andersom, minderwaardig. Het kan zijn dat het je boos maakt of je er cynisch van wordt.

Onthoud dat het ego liefdeloos is. Dat het deze dingen wil. Maar jij bent of een deel van het denksysteem van het ego of van het denksysteem van de Heilige Geest. Je moet daarom gaan inzien dat de gevoelens die je krijgt de indicator is van het denksysteem waar je in zit. Als je oordeelt, haat, angst, schaamte of schuldgevoel hebt, zit je in het denksysteem van het ego. En daar word je niet gelukkig van.

Als je vergeving beoefent en je blik verschuift naar wat je waardeert, liefhebt en waar je meer van wilt, zal je merken dat je gelukkiger, vreugdevoller, rustiger wordt en een gevoel van opluchting voelen. Dat betekent dat je in het denksysteem van de Heilige Geest bent gestapt en daar alles zult vinden wat je wel wil.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten