donderdag 18 november 2021

Les 323 ~ Ik breng graag het ‘offer’ van de angst. Met een gedeelte van het toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Je geest is je grootste bezit en het is je grootste verantwoordelijkheid. Hij wordt juist of onjuist gebruikt.

Als je bijvoorbeeld rijdt met de auto en je denkt ergens aan dan gebruik je je denkgeest verkeerd.

We willen dat je met je aandacht in het huidige moment rijdt, dat wil zeggen dat je kijkt waar je heen gaat, aandacht schenkt aan hoe je je voelt, je handen aan het stuur, het comfort van je lichaam in de stoel, dat als je moet wachten bij een verkeerslicht of wat dan ook, je kijkt wat er gebeurt in plaats van in gedachten af te dwalen en na te denken over iets.
Het kan de ruzie zijn die je met je geliefde gehad hebt. Het kan de opmerking zijn die de collega eerder op de dag maakte die je dag dwars zit. Het kunnen vele dingen zijn, maar het is een onjuist gebruik van je geest.

We willen dat je begrijpt dat dit harteloos denken, dit denken aan wat er op dat moment niet aan de hand is, tijdverspilling is. We hebben het over het algemene denken dat maar doorgaat. De duizenden en duizenden gedachten die je elke dag hebt over wat je niet wilt of waar je bang voor bent. Dit is het verkeerde gebruik van de geest.

Aanwezigheid is het juiste gebruik van de geest. In aanwezigheid ben je verbonden met de liefde van het Goddelijke.

Het betekent dat je in het aanwezig zijn aandacht schenkt aan wat is. Je waardeert wat is. Je bent bezig met wat is, niet met wat was of wat je niet wilt. Zo kan de file voor je, je meditatie voor vandaag zijn.

Het is het kenmerk van de illusoire wereld dat velen met hun gedachten ergens anders zitten. Velen zijn afgeleid.

Laten we vandaag eens één ding per keer doen. Besteed er aandacht aan. Accepteer dat het op je lijst staat van dingen die gedaan moeten worden en doe het met je volle aandacht.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

 

2 opmerkingen: