dinsdag 23 november 2021

Les 328 ~ Ik kies de tweede plaats om de eerste te verwerven. Met gedeeltelijk het toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Bij het bereiken van het einde van deze lessen is het goed mogelijk dat je het ego hoort argumenteren dat je te diep gaat in je overgave naar eenheid en dat dit niet veilig is.

Je weet inmiddels dat deze wereld, die door het ego gecreëerd wordt, een demonstratie is van een geloof in afscheiding. Alles is hier individueel. Jullie zijn met velen en het is geen plek die eenheid laat zien maar afscheiding. Om de vorm die ze nu heeft te behouden hangt de hele structuur van deze wereld af van scheiding.

Dus als je tot de realisatie komt die we vragen je voor te stellen - de gemeenschap die je hebt met je broeders en zusters in plaats van de verschillen - ga je letterlijk in tegen de behoefte van het ego om afscheiding in stand te houden en afscheiding ontstond door de angst voor God.

Ego is volledig gescheiden van God. De wereld die het gemaakt heeft is hier een demonstratie van. Dat is waarom je lijkt te sterven. Als jij je een God voorstelt die je alleen heeft geschapen om te sterven in ziekte en pijn, zou het inderdaad een krankzinnige God zijn. Maar het is niet Gods wil dat je in pijn sterft.

Het is de wens van het ego en sterven in pijn wordt dan het bewijs dat je in de steek gelaten bent door God, het bewijs van de dood door pijn en ziekte.

We vragen je nu om voor God te kiezen en om de leiding te volgen die die keuze met zich meebrengt. Je geeft de verlangens van het ego op en je zal de hemel winnen.

Wees dus moedig en geef je over aan de leiding die je krijgt om te vergeven en lief te hebben in plaats van aan te vallen en te scheiden, wat het advies is van het ego.
In eerste instantie lijkt het alsof je verliest, maar na verloop van tijd zul je een gelukkiger, liefdevoller, genereuzer en met wonderen gevuld leven creëren en hoef je niet in de driedimensionale realiteit te komen om je geloof in afscheiding te demonstreren.
Wees niet bang voor die overgave. Het is de weg naar verlossing. Het zal je vreugde geven.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten