donderdag 3 juni 2021

Les 155 ~ Ik doe een stap terug en laat Hem de weg wijzen. Met commentaar via Tina Spalding

 




Dit is een van de lessen die je grote vrede en vreugde zullen brengen wanneer je leert je over te geven aan een wil die groter is dan die van jou en in overeenstemming is met je verlangen naar geluk.

Velen van jullie hebben een ongelukkig leven geleid met verdriet door financiële problemen, gezondheidsproblemen, gewichtsproblemen, relatieproblemen, al deze dingen, maar ze zijn de duivel die je kent. Het zijn dingen waar je op jouw eigen manier in hebt geloofd waardoor je ze hebt laten gebeuren. Het zijn demonstraties van je bewustzijnsniveau terwijl je die keuzes in je leven hebt genomen.

De meesten van jullie die naar Een Cursus in Wonderen komen doen dit omdat men inziet dat er iets niet klopt aan hoe men creëert en miscreëert in deze wereld. Je ziet disfunctionele patronen. Patronen van schaarste of armoede. Je ziet gezondheidsproblemen. En je stelt vast dat dit niet kan kloppen, dat er iets niet goed gedaan wordt. Toch zijn het die afgoden die aanbeden worden.

Sommigen aanbidden het idool van armoede en schaarste en beweren geld te willen, maar hebben het constant over hoe arm men is, hoeveel iedereen heeft. En het universum luistert en weerspiegelt je geloof in je armoede.

Dat is de afgod die velen aanbidden - deze afgod van schaarste. In plaats van te kijken naar wat men heeft, in plaats van te kijken naar de overvloed aan vitaliteit en levenskracht, zelfs in je eigen lichaam. In plaats van te kijken naar de dingen die werken en niet naar wat niet werkt. Men aanbid die afgod, versterkt die afgod. En zolang je dat doet blijft het ook zo.

Wanneer je vergeving en dankbaarheid begint te beoefenen en elke dag de wereld rondkijkt om de schoonheid te zien, om de liefde te zien, om het goede in je broers en zussen te zien in plaats van hun vervelende gewoonten, begin je te verschuiven en je frequentie genoeg te veranderen en zal je zien: "Ah! Hier geneest er iets. Hier verandert er iets!" Je zult weten dat je niet wist hoe je het zelf moest doen.

Deze cursus leert je hoe je het moet doen. Het is het andere hogere bewustzijn dat jou de weg wijst omdat je verkeerd onderwezen werd op de planeet.

Maar je kwam hier. Je kwam in deze specifieke configuratie van lichaam, geest en wereld om je idolen te achtervolgen. Wanneer je stopt met het najagen van je idolen en vrede, vreugde en geluk begint na te jagen met behulp van de hulpmiddelen die je in deze cursus leert, zul je prachtige wonderbaarlijke transformaties ondergaan van alle aspecten van je leven die je pijn deden.

We naderen de helft van deze lessen. Hebben we het samen niet leuk gehad om dit te doen! Hebben we niet genoten van de vreedzame gemeenschap die deze lessen brengen in plaats van de hevige strijd van de wereld en de drama's van jullie families? Zijn deze koele en rustige ochtenden samen geen vreugde geweest?

Wel, er komt nog meer, lieverds, er komt nog meer! Blijf elke dag naar deze lessen komen zoals dit wezen doet, ook al is het niet altijd handig en moet ze ploeteren om deze lessen bij jou te krijgen.
Ze herinnert zich haar dierbare vriend, deze mooie woorden en ze weet dat dit boek haar leven heeft veranderd en in feite haar leven heeft gered.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten