zaterdag 19 juni 2021

Les 171 ~ Herhaling van de lessen 151-152. Met commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens! Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Terwijl we deze ideeën vandaag doornemen, is het belangrijk voor je om mee te gaan in hoe jij denkt dat dit de beste manier is om deze lessen te herzien. Het gaat nu meer om het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen praktijk omdat jij de beslisser bent. Jij bent de beslisser. Jij bent de kapitein van je schip. Hoe ga jij vandaag je denken gebruiken? Hoe ga je vandaag tijd met God doorbrengen?

Je hebt de geest van God nooit verlaten. Je bevindt je in een illusoire wereld die jij gemaakt hebt. Ze is vol van angst, afscheiding, twijfel, schaamte, schuldgevoelens. Een heleboel dingen die allemaal niets met God te maken hebben!

De energie van dat wat je God zou noemen heeft niets te maken met die gevoelens. Dat betekent dat wanneer je die gevoelens hebt, je iets doet dat jou van je kennis van God afhoudt.

En wat is het dan dat schaamte, schuld, angst en al deze dingen veroorzaakt? Het is oordeel. Het is een oordeel dat deze dingen veroorzaakt. Wanneer je naar de wereld kijkt met vergevingsgezinde ogen, wanneer je naar je verleden kijkt met vergevingsgezinde ogen en je begrijpt dat de toekomst niet is gebeurd en dus elke fantasie in je hoofd die je over de toekomst aan het maken bent niet echt is en daarom niet bestaat. En dus is het een verspilling van je tijd en het is belachelijk om te reageren op je interne fantasieën over de toekomst omdat het gefabriceerde fantasieën zijn en niet gebeuren!

 Je bent op je kamer of je zit in je auto of je zit aan je bureau; waar ook je werkelijk bent en deze fantasieën over de toekomst of spijt over het verleden zijn slechts verzonnen ideeën die het huidige moment besmetten. Het huidige moment is de enige plek waar jij je bewust kan van zijn. Het huidige moment is de enige plek waar je liefdevol kunt zijn, omdat het de enige plek is waar je aanwezig kunt zijn en daadwerkelijk in dit huidige moment kunt zijn.

Blijf dus aanwezig! Gebruik in je tegenwoordigheid je zintuigen om je geest te sturen in plaats van de oude gedachten en ideeën die je hebt over waar je naar kijkt. Dit is de weg naar vrede, want als je gewoon aanwezig bent, gebeurt er niets ergs. 99,9% van waar je je zorgen over gemaakt hebt en waar je je zorgen over maakt gebeurt niet. Je vindt de parkeerplaats. Je betaalt de rekening. Je betaalt de huur. Je komt elke dag door en als je echt zou kunnen begrijpen dat al deze duistere en beschaduwde gevoelens je kennis van het goddelijke blokkeren, dan zou je er niet zo aan gehecht zijn en zou je er niet zo veel aan toegeven.

Jullie zijn vrije wezens; je kunt je geest gebruiken voor wat je maar wilt. Maar je bent gemaakt naar het beeld van God en dat betekent dat je, om in vrede te zijn, in de frequentie van liefde moet zijn, want dat is het enige dat God weet, begrijpt, uitzendt en schept!

Ik ben diegene die je kent als Jezus en we zullen morgen weer met je praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten