dinsdag 8 juni 2021

Les 160 ~ lk ben thuis. Angst is hier de vreemdeling. Met commentaar via Tina Spalding.

 




Als je deze les leest, realiseer je je dan niet hoe vaak je bang bent? Realiseer je je niet hoe vaak je naar angstaanjagende films of angstige televisieprogramma's kijkt? Die muziek die ze spelen, die spannende muziek die bedoeld is om je bang te maken, geloof het of niet, scheidt je van je kennis van God. Dat is de reden waarom we er zo op staan dat je stopt met het kijken naar gewelddadige films en angstaanjagende shows, het nieuws en dergelijke, want elke keer dat je bewustzijn wordt meegenomen in angst en angst opgewekt wordt in je hart en geest, raak je meer gescheiden van liefde. Je raakt meer gescheiden van wat je God zou noemen: je Zelf.

En daarom vragen we je vandaag om een pact met jezelf te sluiten: om naar geen angstaanjagende en huiveringwekkende informatie meer te kijken. Om, als je naar de radio luistert en hoort over een lokale moord dat je de radio uitzet. Om je geest niet te onderwerpen aan haatdragende en angstaanjagende informatie. Dat wanneer je je computer aanzet of je televisie aanzet, als je er nog een hebt, je het moment herkent dat er angst in je wordt opgewekt. En zou je, als je wist dat je gaat lijden, zou je als je wist dat dit je eigenlijk scheidt van je verbinding met het goddelijke, zou je nog willen luisteren? Want als dat zo is, dan maak je een opzettelijke keuze en gebruik je je vrije wil om je ware aard en de liefde die je natuurlijke erfenis is voor je te verbergen.

Wees je bewust van waar je je vrije wil voor gebruikt. Als je naar de film gaat, word je dan gedreven door de voorschriften van de maatschappij? Ga je een film kijken waarin miljoenen mensen of honderden mensen worden vermoord? Of ga je naar een film over ontrouw en angstige ideeën over relaties en het andere geslacht? Waarom ga je naar dat soort informatie kijken? Stop en vraag jezelf af: "Waarom ga ik naar deze film? Is het omdat ik verleid ben te geloven dat deze filmster het beste is van mijn wereld?"

Stel jezelf deze vragen, geliefden. Angst is niet je natuurlijke thuis. Dat is Liefde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten