woensdag 30 juni 2021

Les 182 ~ Ik zal een ogenblik stil zijn en naar huis toe gaan. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Een van de redenen waarom je bezig blijft in deze wereld is omdat je bang bent om stil te zijn.

Je bent zeer productief. Je bent aan het joggen, rennen, naar de sportschool. Je regelt allerlei dingen de hele dag door en je neemt nauwelijks de tijd om te stoppen en stil te zijn en naar binnen te gaan.

Het is daar, in de rust van je hart en geest dat je de waarheid zult vinden over wie je bent. Het is daar in meditatie, gebed en contemplatie dat je gaat begrijpen hoe angstig je bent, hoe bang je bent, hoe eenzaam jij je voelt.

Zolang je blijft rennen in het hamsterwiel waar het westen zo van houdt, zal je geen vooruitgang boeken, zal je de demonen die je drijven niet zien, zal je niet begrijpen waarom je zo zwaar gepantserd bent, klaar om te vechten.

Pas als je stopt, stil wordt en luistert naar die stem binnenin, krijg je de begeleiding die je nodig hebt.

Wanneer je denken vervuild is met angst, drugs, alcohol, werken, shoppen, … blijf je buiten jezelf zoeken wat daar niet te vinden is. Je put jezelf uit. Velen zijn moe.

Je merkt dat je rust nodig hebt, maar je voelt je niet beter. Elke dag die komt vraagt veel om je bed uit te komen en verder te gaan op de wegen van de wereld van het ego.

We vragen je nu om die reis te stoppen. Niet permanent, maar voor een paar minuten. Om oordelen te stoppen, de angst te stoppen, de eindeloze actie te stoppen en rustig bij jezelf en je Christusbewustzijn te zitten. Nodig het uit in je leven, in je wezen, oprecht, met elke cel van je lichaam. Nodig vrede in je geest uit.

Je weet dat je op veel afgoden hebt gejaagd. Je hebt veel verleidelijke verleidingen achtervolgd. Geen ervan heeft je gelukkig gemaakt. Het heeft je misschien een tijdje plezier gegeven, maar je bent niet gelukkig. En je weet dat er een vreselijke fout wordt gemaakt op dit gebied, een fout van angst, een fout van scheiding. In dat besef wordt het mogelijk te leren. En in die overgave aan je verlangen om naar huis terug te keren, in de armen van liefde, zal je de vrede vinden die je zoekt.

Elke dag komen we naar je toe omdat we de waarheid kennen. We komen elke dag naar je toe omdat we weten hoe jullie allemaal lijden. We komen elke dag naar je toe omdat we je naar die poort van vrede leiden.

Blijf met ons meegaan. We houden je handen vast en we ondersteunen je terwijl je het pad dat je in angst gekozen hebt, gaat. We brengen je terug naar je natuurlijke staat, naar je natuurlijke thuis in de armen van God.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en we zullen morgen weer met je praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten