woensdag 9 juni 2021

Les 161 ~ Geef me jouw zegen, heilige Zoon van God. Met commentaar via Tina Spalding.

 




Daarom is het gezegde "Vergeef het hun want ze weten niet wat ze doen" zo belangrijk. Je moet je broeders en zusters de zonden vergeven die ze niet hebben begaan. Wanneer het ego in het spel is, is je leven is slechts een projectie en beschuldig je anderen van wat je doet. Dat is het projectie-element van de ego-geest.

De keerzijde van die medaille is dat als je door de acties van je broeders en zusters die je als zonden beschouwt heen kijkt en ze hoe dan ook liefhebt in je hart en geest, jou al jouw waargenomen zonden en fouten en vergissingen vergeven worden.

Veel van de schaamte en schuld die je met je meedraagt is gebaseerd op de overtuiging dat je iets verkeerd hebt gedaan, dat je geen goed mens bent, dat je niet lief bent. Dit zijn allemaal ideeën van het ego en ze zijn allemaal onwaar. Hoe weet je dat ze niet waar zijn? Omdat ze je een vreselijk gevoel geven en je adviseren anderen aan te vallen.

Dus in deze oefening van vandaag wordt je gevraagd om precies het tegenovergestelde van aanval te doen. Er wordt je gevraagd om één van de grootste wapens van het ego te ontbinden, namelijk oordeel - beslissen dat jij weet hoe iedereen zich zou moeten gedragen, beslissen dat jij voor God speelt in je leven in de zin dat je straf uitdeelt aan mensen waarvan je denkt dat ze Gods wetten hebben overtreden.

God staat de vrijheid van ieder wezen toe om te doen wat ze ook maar willen doen. Wie ben jij om te zeggen dat er andere dingen moeten gebeuren?

We willen dat je in je leven, in je baan, in je eigen huishouden blijft. Als iemand voor je staat en ze worden jouw zaak omdat je met ze omgaat, gebruik dan deze techniek zodat je ze niet veroordeelt en daardoor jezelf veroordeelt.

Zie je, niets gaat echt uit je denkgeest. Wanneer je op anderen projecteert, is het een illusie om ermee weg te komen. Je komt nergens mee weg als je een ander veroordeelt, als je een ander haat, als je een ander uitscheldt of kleineert. Jij lijdt omdat het een deel van jou is.

Val anderen niet aan met de gedachte dat je vrij bent van de gevolgen van die aanval. Je zult de gevolgen van die aanval ondergaan, niet omdat je wordt gestraft door een wraakzuchtige God, maar omdat dit een reflecterend universum is en van alles wat je zaait, pluk je de oogst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten