woensdag 23 juni 2021

Les 175 ~ Herhaling van de lessen 159-160. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens! Ik ben degene die je kent als Jezus.

Je kan niet in angst zijn en tegelijkertijd verbonden zijn met God. Je kan niet bang zijn en de waarheid weten over wie je bent. Je kan niet in angst zijn en je niet afgescheiden voelen. Angst is jouw creatie.

Angst toont aan dat je iets gelooft dat niet waar is. Je interpreteert onjuist gericht of je zit niet op het goede spoor. Angst kan ook worden opgewekt door een denkgeest die twee onverenigbare systemen probeert te verzoenen. Daarom is deze zin ‘God is louter liefde en dus ben ik dat ook’ zo belangrijk en wordt hij steeds weer herhaalt. Want totdat jij je realiseert dat je gemaakt bent naar het beeld van God en daarom liefdevol, creatief en zelf-expressief bent, moet je accepteren dat je dit bent zodat je geen angst ervaart. Elke keer dat je angst ervaart, ben je vergeten dat je gemaakt bent uit liefde, door liefde, voor liefde.

Onthoud dat je begeleidingssysteem een systeem is dat je altijd een rode vlag voorhoudt als je de liefde hebt verlaten. Het is een mooi en eenvoudig systeem. Je hoeft je oefenen dus niet ingewikkeld maken. Je hoeft geen pagina's en pagina's van deze tekst te onthouden. Wat je wel moet doen is begrijpen dat elke keer als je afstand neemt van liefde jij je slecht zult voelen.

En het is geen God die je straft, God is liefdevol. God is in feite niet betrokken bij dit proces met jou. Je bent nog steeds thuis in God.

Deze illusoire droom waarin jij jezelf bevindt is precies dat, een droom van afscheiding, angst en dood. God heeft zich niet aangesloten in die droom. Net zoals wanneer een kind gaat slapen en een nachtmerrie heeft je niet mee gaat in de nachtmerrie van het kind, maar zachtjes, vriendelijk en liefdevol zegt dat alles in orde is.

Dat is wat God met jou doet. Dat is wat Spirit met je doet. Hij maakt je wakker en zegt: ‘Alles is in orde, je hebt jezelf alleen maar bang gemaakt met je fantasie. Je krachtige creatieve geest is afgegaan op angst en dood en je gelooft de droom die je hebt gecreëerd.’

Nu weten we dat jouw ervaring heel echt voor jou lijkt. We verwerpen je leven niet en zeggen niet dat je moet doen alsof het niets uitmaakt. Wat we zeggen is: vertrouw op je geleidingssysteem. Vertrouw op je gevoel. Als jij je slecht voelt heb jij jezelf of iemand anders liefdeloos behandeld.

Ik ben diegene die je kent als Jezus, en ik zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten