zaterdag 5 juni 2021

Les 157 ~ Nu wil ik ingaan tot Zijn Tegenwoordigheid. Met commentaar via Tina Spalding.

 




Naarmate deze lessen minder leerzaam en meer ervaringsgericht worden, zal de ego-geest een beetje in paniek raken. Het zal in de stilte, waaraan we je vragen om deel te nemen, gaan zoeken naar dingen. Er zullen gedachten in je geest opkomen. Het gaat suggereren dat er niets aan de hand is. Het zal misschien zelfs een beetje angst opwekken, omdat deze les je vertelt dat je dieper in je verbinding met het Goddelijke gaat. Je gaat dieper in op je ware aard en wat is tenslotte het ego anders dan het deel van jou dat niet je ware aard is?

En dus als je dit deel van jezelf nadert, kan het ego een beetje stof opwaaien en wat angst veroorzaken. Dit is normaal! Wees niet bang voor de angst. Begrijp dat het ego langzaam wordt opgelost door je vrije wilskeuze. Je kiest langzaam maar zeker vaker voor liefde. Je veroordeelt langzaam maar zeker minder. Je accepteert langzaam maar zeker je ware aard meer en realiseert je dat alle dwaasheid van het ego - de oordelen, de angsten, het verlangen naar scheiding en aanval - je niet dienen. Ze zijn je helemaal niet van dienst. En jouw gemoedsrust wordt nu je meest waardevolle bezit.

Als we ingaan op deze lessen, die minder rituelen maar meer ervaring met zich meebrengen, zul je wat meer discipline nodig hebben om de gedachten die door je hoofd opkomen niet te volgen. Als een gedachte zichzelf wil laten gelden, laat haar dan gewoon door je hoofd gaan en laat haar dan los. Kom terug naar het punt van de les. Kom terug in de richting van de les. Ik ben altijd bij je als je deze lessen doet en het is die verbinding die je zoekt. Weet dus dat de frivole gedachten en de frivole oordelen en angsten van het ego zinloos zijn in vergelijking met de verbinding waar we samen aan werken. Je werkt aan verbinding met mij als je leraar, als je gids, als je assistent door dit ascensie-proces, door dit verhelderingsproces.

Je gaat inzien dat je bepaalde dingen niet wilt en je gaat inzien dat dingen die je voorheen niet waardeerde, zoals een rustige geest, veel waard zijn - veel meer dan je dacht. Dus bij het verlaten van de wereld voor deze tijd dat je deze les doet, willen we dat je het met enthousiasme en met intense focus doet. Je leert je creatieve apparaat te focussen. De geest die is afgestemd op liefde is het meest creatieve apparaat in het universum en je kunt werelden tot stand brengen! Je hebt in feite je wereld tot stand gebracht, maar het meeste is onopzettelijk of per ongeluk of miscreatie. Waar we naartoe werken, is de opzettelijke creatie en focus waartoe je geest in staat is. Je kunt een gelukkige droom tot stand brengen. Voordat je deze plek verlaat, voordat je ervoor kiest om helemaal naar huis te gaan, kun je een gelukkige droom beginnen te leven, en sommigen van jullie krijgen daar nu een glimp van. Houd dus vast terwijl je deze volgende paar lessen doorloopt en weet dat ik naast je loop, je vriend, je leraar, je gids.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten