vrijdag 18 juni 2021

Les 170 ~ Er schuilt geen wreedheid in God en evenmin in mij. Met commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn gezegende wezens! Ik ben diegene die jullie kennen als Jezus.

Maar weinigen van jullie zouden zichzelf op deze manier volmaakt vinden. Velen van jullie zullen zien dat je wreed kunt zijn. Je kunt scherp zijn tegen dierbaren. Je kunt opvliegend zijn. Je kunt je geduld verliezen. Je kunt scherpe opmerkingen maken.

Maar dit is niet echt wie je bent en dit is een van de dingen die we vandaag onder je aandacht willen brengen.

Elke keer dat je liefdeloos bent, ben je niet echt jezelf! Elke keer dat je wreed of gemeen bent of elke keer dat je op een liefdeloze manier handelt, ben je niet trouw aan wie je werkelijk bent.

Je bent gemaakt van liefde, door liefde voor liefde en wanneer je een situatie tegenkomt waarin je iemand wilt aanvallen, ben je op dat moment diep ondergedompeld in de scheiding omdat je echt niet begrijpt dat je broer en je zus teruggekaatst worden naar jou. Ze maken deel uit van jouw bewustzijn omdat je verhalen over hen in jouw bewustzijn zijn. De verhalen die jij over andere mensen hebt leven in jouw eigen geest.

Daar zit het venijn. Maar dat venijn is niet de waarheid over wie je bent en daarom voel jij je er slecht door. Jij voelt je slecht als je denkt dat zij je een slecht gevoel hebben gegeven. Maar je voelt je eigenlijk slecht omdat je liefdeloos bent, omdat je veroordeelt of aanvalt in de overtuiging dat verdere scheiding je zal beschermen en je zal behoeden voor de ramp waarvan je denkt dat die zal komen om dichter bij de liefde te komen.

De waarheid is dat jullie allemaal deze plaats van gebrek aan liefde hebben gekozen. Deze scheidingservaring, waarbij je alleen lijkt te zijn, waarbij het lijkt dat je door God in de steek werd gelaten. In feite ben jij het die je huis hebt verlaten. Jij bent deze reis diep de angst ingegaan en jij bent het die God in de steek hebt gelaten.

En door je constante oordeel, aanval en geloof daarin hou je deze illusoire wereld van scheiding in stand. Daarom is vergeving zo'n krachtig middel, omdat je niet meer doet alsof aanval en oordeel je vrienden zijn. Je stopt met te doen alsof ze je gaan beschermen en je vergeeft je broeders voor de zonden die ze niet hebben begaan omdat je begrijpt dat je zult lijden als je de scheiding in stand houdt. Zij zijn niet verantwoordelijk voor hun gedrag wanneer hun geest besmet is met onware overtuigingen en ideeën. Ze zijn alleen verward. Je moet ze vergeven, want ze weten niet wat ze doen en in die vergeving zul je verlichting voelen, zal jij je beter voelen.

Het betekent niet dat je een deurmat wordt en dat mensen over je heen kunnen lopen. Maar het betekent dat je niet blijft kauwen over hun zonden. Je zult niet constant nadenken over hoe je wraak kunt nemen of hoe je ze kan veranderen. Je accepteert dat ze in de war zijn, dat hun gedrag liefdeloos is en je biedt in ruil daarvoor liefde aan. Niet persoonlijk, maar in jouw geest en in jouw gedachten. Je laat ze gaan. Je laat ze vrij. En door ze los en vrij te laten bevrijd je jezelf van een constante besmetting door negatieve overtuigingen en ideeën.

Wanneer je iemand vergeeft, je stopt met aan hen te denken, je laat ze gaan en je zegt ‘dit is niet werkelijk’, ben jij het die je gemoedsrust terugkrijgt. Jij bent het die dat deel van je geest terugwint dat je zou verliezen als je hen voortdurend veroordeelt en blijft lijden door de waargenomen zonde die ze hebben begaan.

Sommigen van jullie zullen zeggen: "Wel, we kunnen de moordenaars, pedofielen en verkrachters niet vergeven!"

Dat is niet wat we vragen te doen. We vragen je om je verleden los te laten. We vragen jou om je partner, je kinderen, je naaste medewerkers te vergeven. Dat vragen wij jou, om dat te doen.

Niemand vraagt je om een moordenaar of een pedofiel te vergeven. Ja, er zijn wezens die die ervaring in hun leven zullen hebben. Maar we vertellen je dat jij dat vandaag niet bent en zelfs als je in het verleden op zo'n afschuwelijke manier door iemand bent misbruikt zal het vasthouden aan wrok alleen maar jou pijn doen. Niemand anders. Het beperkt alleen jou, het beperkt niemand anders. Jij bent het die lijdt door het in stand houden van dat niet-vergeven aspect in je bewustzijn.

Dus voor degenen onder jullie die nog steeds mensen in je hoofd hebben die, naar jouw mening, je geest besmetten, begin te bidden voor je vijanden. Begin te bidden dat ze alles krijgen wat ze willen omdat je begrijpt dat ze een aspect van jou zijn dat je voor jezelf hebt verborgen en dat nu wordt getoond.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten