zaterdag 26 juni 2021

Les 178 ~ Herhaling van de lessen 165-166. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Waar we je aan herinneren is jouw liefdevolle aard, aan jouw verlangen om in afstemming te zijn met Alles Wat Is.

Alles om je heen, alle mensen, plaatsen en dingen om je heen zijn manifestaties uit jouw bewustzijn die bij manier van spreken in de film van je leven spelen. Net zoals je getuige bent van een film op het filmscherm. Je ziet de personages, de goeie en de slechte. Het script is voor hen geschreven. Ze kleden zich, gaan op reis, beleven avonturen, triomferen over het kwade.
Jouw leven is hetzelfde verhaal. Een film die jij geschreven en geregisseerd hebt, waar je volledig meewerkt aan de totstandkoming ervan.
Het is daarom zinloos om aan te vallen en om erover te oordelen. Jij bent de maker van de film.

Als je de film niet leuk vindt, ren je er niet naar toe om het filmscherm te veranderen. Je gaat naar de projector en je verandert de film daar - de acteurs en spelers op het scherm van je leven, de mensen om je heen, de ervaringen die je hebt. Je knipt de scènes uit die je niet wilt of je verwijdert de acteurs die je niet wilt of je verwijdert het stof van de lens die imperfectie veroorzaakt in de film die je ziet.

Daar gaat deze studieperiode over. Het gaat erom het onjuiste idee in je geest te verwijderen, het idee dat je alleen bent, dat je een slachtoffer bent van deze wereld, dat God niet van je houdt en jou in feite in de steek zou gelaten hebben.

Dat zijn de onzuiverheden die je moet verwijderen. Dat is wat vergeving is, je begrijpt dat de onvolkomenheden in de film uit de projector komen en niet op het scherm.

Het is een simpele, maar krachtige analogie. Je begrijpt hoe dwaas het is om naar het scherm te rennen en te proberen dat beeld weg te wrijven. Toch is dat wat je doet als je aanvalt of oordeelt of zegt dat deze persoon slecht is of dat die persoon slecht is. 

Als je merkt dat je een situatie waarneemt die niet in overeenstemming is met liefde moet je, via de projector, liefde aan die situatie toevoegen. Je verandert je gedachten en voegt liefde toe aan de situatie.

Zie je nu waardoor vechten en oorlogen ontstaan, wezens die mensen, plaatsen en dingen aanvallen die in hun leven lijken te zijn in plaats van de gedachten te veranderen, in plaats van de frequentie van de gedachten te veranderen, zodat de film die transformatie kan weergeven. In plaats daarvan probeert men het scherm te veranderen door een land te bombarderen of een ander wezen aan te vallen. Inderdaad, dwaas.

Je ziet hoe dwaas oorlog is; het gaat maar door en door omdat er niets verandert. Je verandert niet de mentale structuur die ervoor zorgt dat er een ander beeld verschijnt.

Dus, lieve mensen, word wijs, verander, in jouw eigen leven, de gedachten over alles dat geen beeld weergeeft die je graag ervaart.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten