donderdag 24 juni 2021

Les 176 ~ Herhaling van de lessen 161-162. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Als jij jezelf als Liefde ziet, waardeer jij je leven, je waardeert de ervaringen die je hier hebt en je vertrouwt erop dat je precies krijgt wat je nodig hebt om jezelf beter te begrijpen.

Een van de verschuivingen in het waarnemen die heel goed te maken zijn - het is niet noodzakelijk, maar het zal je op je pad helpen - is om een houding van totale acceptatie over je leven te hebben.

In plaats van weerstand te bieden aan dingen, accepteer je dat ze gekomen zijn omdat Spirit van je houdt en het je iets over jezelf wil laten zien waarvan jij je niet bewust bent, het voor jezelf verbergt en daarom voor jou gemanifesteerd wordt.

Dat is de ultieme daad van liefde, van Alles Wat Is voor jou! Je krijgt alles over jezelf te zien, het wordt voor jouw neus in de vorm gemanifesteerd zodat je er gevoel voor krijgt, je gevoelsmatig kan ervaren wat er in je omgaat.

Omdat het grootste deel van je bewustzijn voor jou verborgen is in het onderbewustzijn, ben je onbewust van veel overtuigingen die je hebt. Je bent je er niet bewust van totdat je een situatie, een persoon, een plaats of een ding in je leven tegenkomt waardoor ze aan de oppervlakte komen. Dit is iets liefdevols.

Nogmaals, we willen dat je problemen niet ziet als iets dat moet vermeden worden, maar als iets dat je met een totale acceptatie moet omarmen wetende dat jou van binnenuit iets getoond wordt dat niet in vrede is, niet liefdevol. En dat is precies wat je wilt. Je wilt weten wat er daarbinnen gebeurt.

Wat dit doet – die totale acceptatie van je leven - is dat het de aanval uit je haalt, omdat je dan echt begint te begrijpen dat er hier niets is om aan te vallen! Alleen jij die jezelf in een vorm ontmoet.

Het lijkt buiten je te zijn - maar zo heb je de ervaring ontworpen - zodat de dingen die voor jou verborgen zijn van jou gescheiden lijken te zijn. Dat is niet zo. Dit is een van de redenen waarom je zo moe wordt in deze wereld, omdat je in een constante staat van projectie bent, dingen die je in je geest niet wil zien kwijt raakt en aanvalt als je ze in de wereld gemanifesteerd ziet.

Totale acceptatie is een veel meer ontspannen weg om je leven te oefenen, wetende dat zelfs als je getriggerd wordt door iets ‘daarbuiten’ het niet daarbuiten is, maar in jou.

De reactie zit in jou en kan daar worden opgelost. Als het 'daarbuiten' is, als het een apart persoon lijkt te zijn, ben je machteloos, ben je het slachtoffer van de wereld.

Zo pakken de meeste dualistische filosofieën uit: die persoon is een slecht persoon, moet gestraft worden en dat heeft niets met jou te maken. Hierdoor blijf je in de slachtofferrol, ook al voelt het ego daardoor sterker aan.

Je zal mensen horen zeggen dat totale acceptatie je zwak zal maken. Dat doet het niet. Het zorgt ervoor dat jij je energie efficiënt gebruikt. Het zorgt ervoor dat jij je concentreert op de goede richting in plaats van ‘daarbuiten’. Het krijgt je gefocust op je eigen hart en geest, zodat je kunt zien dat deze negatieve reacties vanuit jouw bewustzijn opkomen en van nergens anders.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zie je morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten