zondag 20 juni 2021

Les 172 ~ Herhaling van de lessen 153-154. Met commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Ideeën verlaten hun bron niet. En daar gaat deze les over. God is louter liefde en jij bent dat ook. Je bent gemaakt van liefde, door liefde, voor liefde en als je afstand neemt van dit doel voel jij je slecht. Dit is, in een notendop, het principe van dit idee. Als je afstand neemt van liefde, voel jij je slecht. Als je richting liefde gaat, voel je je goed en dat is eigenlijk alles wat je moet weten!

Elke keer als jij je slecht voelt, heb je een idee, gedachte, oordeel over iemand, iets, een idee, een principe waartegen je hebt geoordeeld of op de een of andere manier hebt aangevallen, in de overtuiging dat je ervan gescheiden bent en dat je immuun bent voor een weerspiegeling van dat oordeel. Maar je zult je slecht voelen als je oordeelt, omdat je de liefde hebt verlaten en je in de val bent getrapt omdat je gelooft dat alles buiten jou gescheiden is van jou.

De wereld waar je naar kijkt en alle mensen, plaatsen en dingen daarin, komen vanuit jouw bewustzijn, de ene geest van de Zoon van God. Je maakt er deel van uit en met al het andere dat verbonden is met jou.

En dus als je iets aanvalt, een persoon, plaats, ding, idee of concept, val je letterlijk een deel aan van je eigen geest en je zult dit voelen als negatieve emotionele feedback omdat je niet op het goede spoor zit.

Er is dus geen zonde in Gods ogen omdat God niet erkent wat geen liefde is. Dit is een van de verwarrende dingen over jullie wereld, omdat jullie is verteld dat God deze wereld heeft geschapen, dat dood, ziekte en stervende kinderen allemaal deel uitmaken van Zijn grote plan.

"Gods werk heeft mysterieuze wegen." Dat is het excuus dat gebruikt wordt om deze waanzin te verklaren. Maar eerlijk gezegd weerspiegelt de waanzin van jullie wereld de waanzin van jullie individuele en collectieve geest. Dus we werken eraan om je gezond te maken, wat betekent dat we jou elke dag meer en meer afstemmen op liefde.

En als je in de problemen zit, als je depressief bent, als je verdrietig of suïcidaal bent of als je problematische relaties hebt ben je alleen maar getuige van een gebrek aan liefde. Liefde moet aan die mix worden toegevoegd.

Dus kijk naar de delen van je leven die niet bloeien of die je moeilijkheden bezorgen en begrijp dat je in dat deel van je bewustzijn afgestapt bent van je afstemming op Gods visie van liefde voor jou. Dat je liefde moet toevoegen.

Dus kijk op die manier naar je leven. Er is geen probleem; er is alleen een gebrek aan liefde!

Ik ben diegene die je kent als Jezus, en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten