maandag 2 augustus 2021

Les 215 ~ Herhaling van de les 195: liefde is de weg die ik in dankbaarheid ga. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is belangrijk voor jou te onthouden dat jouw definitie van liefde in jouw samenleving enigszins beperkt is.

Je ziet het als een romantisch idee of je ziet het als een zintuiglijk genot zoals ‘ik hou van chocoladecake’. Maar liefde wordt tijdens je hele ervaring in vele, vele verschillende vormen weergegeven.

Liefde is dankbaarheid. Een van de beste manieren waarop je liefde in je leven kunt krijgen en gemakkelijker op liefde kunt afstemmen, is door 's ochtends en' s avonds een dankbaarheidslijstje te maken. Waar ben je dankbaar voor?

De standaardinstelling van de denkgeest van het ego is scheiding en oordeel. Dat wil zeggen dat de standaardinstelling niet liefde is, dat je ego naar dingen kijkt die je niet leuk vindt.

Je weet dat dit waar is. Je kunt bijvoorbeeld honderd positieve reacties krijgen over het werk dat je doet, maar die ene persoon die je werk niet leuk vindt krijgt de aandacht van het ego. Dat is wat het ego wil. Het wil scheiding. Het wil oorlog. Het wil niet liefde. Het is niet liefdevol.

Een van de manieren waarop je de kracht van het ego echt in de war kan brengen, is door gedurende je dag dankbaar te zijn. Dankbaar zelfs voor de dingen die je van streek maken.

We hebben je verteld dat je de dingen wilt zien die je van streek maken. Je wilt weten waar er een blokkade is. Je wilt weten waar je grieven hebt. Je wilt weten waar je liefdeloze reacties hebt. Dat zijn de dingen die je aandacht trekken door de sterke negatieve emotionele feedback die je krijgt van je begeleidingssysteem. Het vertelt jou dat je in relatie met dat onderwerp niet op de goede weg bent, dat je niet op één lijn staat met liefde.

Een van de proactieve manieren dus waarmee je regelmatig op liefde kunt afstemmen is dankbaarheid. Bovendien is het een veel gemakkelijker benadering dan houden van mensen die je niet mag.

Je kan dankbaar zijn voor de gezondheid in je lichaam die je vandaag hebt, voor het feit dat je kunt rondlopen. Je kan dankbaar zijn als jij je koelkast opent en het voedsel ziet. Je kan dankbaar zijn als je auto start.

Het zijn eenvoudige manieren waarop je jezelf kunt afstemmen op liefde. Je ziet die dingen niet als liefde, maar dat zijn ze wel. Dankbaarheid is liefde en het is een prachtige en wonderbaarlijke oefening.

Als je voelt dat je liefdeloos bent of dat je niet genoeg liefde in je leven hebt komt dat meestal omdat je liefde niet correct definieert. En dus heeft dit wezen een boek geschreven met de titel "Love and a map to the unaltered soul" waarin we tot in detail ingaan op liefde en dit opnieuw definiëren voor jou. Een aanrader.

Je hebt misschien veel liefde in je leven, maar je noemt het geen liefde en dus voel je je alleen en niet geliefd. Maar je bent omringd door het leven en de kansen en dankbaarheid zal je helpen dat te begrijpen.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten