zondag 15 augustus 2021

Les 228 ~ God heeft mij niet veroordeeld. Ik doe dat evenmin. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 



Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Veroordeling maakt geen deel uit van Gods Geest, maar van het ego. En de geest van het ego is volledig gescheiden van Gods Geest. Er is geen overlapping in deze twee denksystemen.

Dit is de reden waarom jij je meteen slecht voelt wanneer je een liefdeloze beslissing neemt. Alles om je heen lijkt erger te zijn, je kunt plotseling een gevoel hebben dat je voor iets te oud bent, te dik, te arm, niet zelfverzekerd genoeg … .

De beslissingen die je neemt en die je in de wereld van het ego brengen hebben niets te maken met Gods overtuiging over jou. God heeft je gemaakt naar Zijn beeld. Dat betekent dat je precies bent zoals je moet zijn.

Velen zullen nu, wanneer men naar de eigen persoonlijkheid kijkt, zeggen: ‘nou, ik denk niet dat ik erg goddelijk ben’ en dat is waar omdat je duizenden en duizenden keren voor het ego boven God hebt gekozen. Je hebt herhaaldelijk en consequent die overtuigingen over jezelf, over anderen en over de aard van de werkelijkheid in je geest verankerd.

Dit trainingsprogramma, dit programma waar we hier samen mee bezig zijn, haalt jou uit de diepe put van wanhoop en angst waarin je jezelf hebt gebracht door de kant van het met angst beladen denksysteem van het ego te kiezen.

Weet dus dat je niet veroordeeld wordt en dat het je vergeven is. Weet dat alle fouten die je maakt onbewust uit het kamp van het ego komen. Dat is wat jou aangeleerd is, je bent geïndoctrineerd. Dat is wat deze plaats van afscheiding in je oproept.

Al die beslissingen die vergissingen, zijn precies dat ‘vergissingen’. Net zoals wanneer je een klein kind een fout ziet maken met spelling of lezen, scheld je het kind niet uit, je zegt gewoon: ‘zo moet het zijn, dit is de juiste manier’. Je geeft ze geen tik of slaat ze niet, nee je zegt: ‘zo is het niet juist’. Je bent aardig en zacht en je herhaalt het keer op keer tot het kind het begrijpt.

Dat is wat we doen. We herhalen onszelf ook steeds weer omdat jullie als kinderen zijn. Verdwaald en verward geraakt in deze nachtmerrie.

De stem van liefde is de stem die je naar huis leidt. De stem van liefde is de stem die zegt: ‘kom deze kant op, kies liefde, kies vergeving en zie, je voelt je beter, niet? Kom deze kant op. Doe het nog een keer. Doe het vaak en zie hoeveel jij je beter voelt.’

Zo zijn we, als een zachtaardige ouder, die je helpt en uitnodigt om de juiste weg te gaan.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten