zaterdag 14 augustus 2021

Les 227 ~ Dit is het heilig ogenblik van mijn bevrijding. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Als je begint te begrijpen hoe jij je eigen lijden veroorzaakt door je afgoden na te jagen, worden ze een stuk minder aantrekkelijk voor je. Een innerlijke rust keert terug als jij je realiseert dat het jouw oordelen over iemands gedrag of situatie zijn die jouw lijden veroorzaken. Door afstand te nemen van dat oordeel komt jouw gemoedsrust terug. Terwijl jij je overgeeft aan een leiding die hoger is dan je kleine ikje zie je dat het alleen jouw eigen wensen zijn die jouw lijden veroorzaken. Dat is waar deze lessen je naartoe leiden.

Dit is niet zo eenvoudig om te doen, het ego wil zijn macht en oordeel niet opgeven. Het voedt zich met oordeel, oorlog en conflicten. Het is dus helemaal niet gemakkelijk om je over te geven aan een wil die schijnbaar anders is dan de wil van het ego.

En jullie worden allemaal gedreven door het ego.

Hoe weet je dat? Je bent hier in een lichaam, apart, vechtend voor je eigen voortbestaan. Dat is de wereld van het ego en niet de wereld die God voor jou heeft geschapen.

De wereld die God voor jou heeft geschapen is een realiteit die niet langer beschikbaar is in de zienswijze van het ego. Het ego kan het niet zien en wil het niet zien waardoor het dus in eerste instantie heel moeilijk is om je over te geven aan een wil die jou vreemd lijkt.

Maar wij garanderen jou dat als je deze lessen oefent, als je begint te luisteren naar de innerlijke leiding in plaats van de richtlijnen en verlangens van het ego, als je begint te luisteren naar die subtiele leiding om dit of dat te doen, om dit of dat te zeggen, als jij je overgeeft aan een situatie en niet meer aan het begin beslist of het goed of slecht is, laat spelen en kijkt wat het je brengt, biedt deze overgave jou een groot geschenk.

Er gebeurt iets en in plaats van te luisteren naar de mening van het ego dat het verschrikkelijk is, dat het niet had mogen gebeuren, zoals bijvoorbeeld dat je ontslag gekregen hebt en er allerlei financiële angsten zijn …, maar twee weken later krijg je een aanbieding van iets dat je echt wilt.

Nu als het ego de leiding heeft over die situatie, je bent bang, er is paniek en je neemt gelijk een volgende baan aan waarvoor je gekwalificeerd bent, dan zou je die kans kunnen missen. Maar als je kalm en weloverwogen bent en zegt: ‘oké, dit is gebeurd en het is waar, ik heb gezegd dat ik daar niet meer wil werken, misschien is dit een gebed dat wordt verhoord.’
Blijf kalm, houd je ogen alert, je hart en handen open en misschien krijg je wel een cadeau.

Let dus op de angstige, paniekerige reacties en streef in plaats daarvan naar een kalme en weloverwogen reactie van iemand die vertrouwen heeft en weet dat er voor jou gezorgd wordt.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten