zaterdag 21 augustus 2021

Les 234 ~ Vader, vandaag ben ik wederom Uw Zoon. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Je voelt de opluchting in je als je dit accepteert, als je accepteert dat je een heilig kind van het Goddelijke bent.

Je bent hier niet per ongeluk. Je bent niet alleen. Je bent niet in de steek gelaten. Je bent een eeuwig spiritueel wezen. Het lichaam is slechts het voertuig waarmee je reist op deze trip van angst en afscheiding waar jij voor gekozen hebt, maar waar je ook kan kiezen dit te verlaten.

Dit is de ultieme waarheid. Het is de verantwoordelijkheid die met kennis gepaard gaat.

Als je eenmaal begrijpt dat al je lijden en angsten voor de dood en scheiding jouw eigen creatie zijn, gemaakt uit onjuiste en onware overtuigingen in de geest, dan word je niet alleen ongelooflijk verantwoordelijk voor de puinhoop die je van je leven gemaakt hebt, maar heb je ook de sleutel tot vrijheid in handen.

Dus als je een puinhoop van je leven hebt gemaakt - en dit zeggen we een beetje gekscherend, niemand van jullie heeft echt een puinhoop van zijn leven gemaakt, hoewel, jullie weten allemaal dat je zeer dwaze beslissingen kunt nemen en in zeer precaire situaties terecht kunt komen.

We willen dat je weet dat al die dingen die onaangenaam zijn, al die dingen die je lijden veroorzaken er slechts zijn om jou feedback te geven dat je niet op de goede weg bent.

Als je erover nadenkt dat je een reflecterende wereld ziet die jou precies laat zien wat je geest doet, jouw leven, je lichaam, je gezondheid en alles wat je ervaart als je leven, toont jou jouw staat van bewustzijn aan. Zo simpel is het.

Er is geen oordeel van God. Er is alleen het oordeel van de ego-geest: ‘ik ben niet succesvol genoeg geweest, ik ben niet fit genoeg, ik ben niet genoeg dit of niet genoeg dat geweest of jij bent te dit of te weinig dat geweest.’ Al die gedachten die door overtuigingen worden gegenereerd, geven je gevoelens van ontevredenheid, lijden en verdriet.

Wij willen dat je begrijpt dat je niet meer zal lijden als je vanaf dit moment ervoor kiest om afstand te nemen van het oordeel, van het idee van zonde, van het verleden, van je zorgen te maken over de toekomst en te leven in het eeuwige nu met beslissingen die je neemt volgens deze principes.

En als er een moeilijke situatie is die al lang in de maak was vanwege de beslissingen die je genomen hebt vanuit het standpunt van het ego, dan geven deze leringen je de kans om te erkennen dat je iets gemaakt hebt dat je niet wil en er nu even moet mee leven, maar dat door je kennis je nu in staat bent om nieuwe beslissingen te nemen en ervoor te kiezen om te investeren in het afstemmen van jezelf op liefde, zodat dezelfde reflectie niet meer hoeft te gebeuren.

Ja, het is er vandaag, je hebt er vandaag mee te maken, maar vandaag begin je een nieuwe reeks beslissingen te nemen op basis van deze liefdevolle, vergevingsgezinde principes en je weet dat als je dat blijft doen je toekomst voor zichzelf zorgt omdat je op dezelfde lijn zit van liefde, van vergeving, van de waarheid. Die kennis onthult jou wat je nodig hebt om toekomstige beslissingen te nemen.

Jullie toekomstige beslissingen worden vandaag gemaakt, geliefden. Maak je geen zorgen over de toekomst. Leg het in de handen van God. Vertrouw erop dat je de innerlijke leiding zult hebben om te weten of je iets moet doen, iets moet kopen, met iemand op date moet, iets moet eten.

Weet je, als je helder bent, als je geen weerstand biedt, als je niet bang bent, krijg je de hele dag begeleiding. Het is onvermijdelijk en nauwkeurig als je eenmaal het verduidelijkingsproces hebt doorlopen.

Dit is het verhelderingsproces waar je bij betrokken bent: de hereniging van je ware geest, het opstijgen uit de duisternis en angst naar liefde en waarheid.

We zijn nu in de tweehonderd lessen, je bent twee-derde op de weg van het voltooien van het verduidelijkingsproces. Laten we nu geen radicale beslissingen nemen over echtscheiding, aankopen of grote veranderingen in het leven, omdat je misschien nog steeds wordt gedreven door het denksysteem van het ego.

Blijf dit werk doen. Blijf deze lessen doen. Blijf je vergevingsoefening doen wanneer je boos wordt op iets of iemand, inclusief jezelf en vertrouw erop dat je aan het einde van dit jaar beter vat zult hebben op de capriolen van je ego en de problemen die het je kan brengen.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten