dinsdag 3 augustus 2021

Les 216 ~ Herhaling van de les 196: Ik kan alleen maar mezelf kruisigen. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Je lichaam is een van de grote troeven van de denkgeest van het ego. Het is voor westerlingen belangrijk om te begrijpen dat jou geleerd werd het lichaam te aanbidden. Je hebt geleerd dat het lichaam je god is, dat schoonheid alles is, dat kracht en schoonheid die dingen zijn die jou zullen geven wat je wilt.

Je hebt niet geleerd dat je liefde wilt. Je denkt van wel omdat je geïndoctrineerd bent door romantische films, liedjes en romans. Maar die romances zijn niet gebaseerd op liefde, maar op het lichaam. Ze zijn gebaseerd op de speciale liefde van het ego en het is een van de redenen waarom ze voor zoveel problemen zorgen omdat het lichaam de focus wordt van de liefdesrelatie of wat je de liefdesrelatie noemt.

Nu word je misschien een beetje bang omdat je denkt dat we je meenemen naar een monnikenleven en je nooit de liefde met iemand mag bedrijven of dat je je haar niet zou mogen kammen of wat het ook is en denkt dat je naar het rijk van ascese wordt gebracht. Dat is het niet. Wat we je vertellen is dat hoe meer jij je op je lichaam concentreert, hoe meer jij jezelf kruisigt.
Vanwege de intense focus op het lichaam zie je daarom tegenwoordig de vele eetstoornissen en lichaamsdysmorfie, dit soort pijnlijke mentale en emotionele vervormingen van de geest.

Als jij je concentreert op waar je van houdt, niet alleen van wie je houdt, maar waar je echt van houdt, die grote, blijvende passies die je hele leven met je meegaan, je liefde voor muziek, voor kunst, voor tuinieren, dat soort dingen, jouw natuurlijke creativiteit, dat zijn de dingen die je ziel voeden. Je verbinding met je broeders en zusters op een liefdevolle, maar niet-fysieke manier zijn de relaties die je ziel voeden.

Je ziet dat er in relaties een vreemde kwaliteit is zodra het lichaam erbij betrokken is, zodra de seksuele handeling erbij betrokken is. Dit wil niet zeggen dat het zondig is, maar het is om je eraan te herinneren dat het ego het lichaam bij elke beurt zal gebruiken om te bewijzen dat je door God in de steek bent gelaten, om te bewijzen dat je niet geliefd bent, om te bewijzen dat je afgescheiden bent. Het is zijn grootste wapen.

Hoe meer jij je dus op je lichaam concentreert en hoe minder je gefocust bent op je oneindige innerlijke wereld van creativiteit en je vermogen om lief te hebben, hoe meer je zult lijden. Hoe meer je gefocust bent op vergeving, wat liefde is, hoe meer je gefocust bent op dankbaarheid en zelfexpressie, op dit soort niet-fysieke eigenschappen die je bezit, hoe minder het lichaam je geest zal domineren en hoe minder je zult lijden.

Je kruisigt dus alleen jezelf wanneer je het lichaam aanbidt. Hoe meer je het lichaam aanbidt, hoe meer pijn je hebt. Meer is niet nodig om jezelf te kruisigen.

De kruisiging in mijn leven was een demonstratie, niet van de waarde van mijn lichaam als offer, maar van de waardeloosheid ervan die ik aantoonde door mijn bereidheid het op te geven doordat ik de materiële wereld beheerste door liefde en vergeving en naar believen een nieuw lichaam kon maken.

Het is de ultieme reis die jullie allemaal maken. Jullie zijn allemaal op de ultieme reis om liefde en vergeving te gebruiken om jezelf meester te maken van de fysieke, materiële wereld. Niet om aan het verzoek van het ego te voldoen, maar om het beheersen van liefde te demonstreren.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten