zondag 22 augustus 2021

Les 235 ~ God in Zijn goedheid wil dat ik ben verlost. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die jij kent als Jezus.

Schuld en zonde bestaan niet in Gods wereld, maar in de wereld van het ego worden ze als waar erkend. Schuld is een van de manieren waarmee de afscheiding gehandhaafd blijft. Het is daarom belangrijk eens te kijken naar de relatie die jij hebt met schuld.

Wie beschuldig jij ervan schuldig te zijn? Waarvan beschuldig jij jezelf?

Wanneer je iemand of jezelf beschuldigt van schuld, bevestig je, al is dit onbewust, dat er iets gebeurd is dat niet had mogen gebeuren.

Als je hier logisch over nadenkt kan je zien dat je in feite ruzie maakt met de realiteit, dat je ruzie maakt met God die jou een vrije wil gegeven heeft!
Dus als jij jezelf of iemand anders schuldig vindt, val je God aan.

Dit is niet iets waar je aan denkt als je oordeelt, iemand anders schuldig maakt of jezelf schuldig maakt. Je denkt dat je weet wat juist is, je denkt dat het niet had mogen gebeuren.

Maar jij weet niet genoeg om dat te weten, je bent arrogant en speelt voor God als je jezelf of iemand anders schuldig maakt. Denk hier maar eens over na.

Als God je alle vrijheid heeft gegeven om te doen, te maken en te ervaren wat je hier wilt ervaren, dan is alles een geldige ervaring, zelfs die dingen waarvan een cultuur, een familie of het morele kompas van een onderricht zegt dat het niet goed is. Het is al gebeurd en dus toegestaan door God.

Het was niet de duivel die het liet gebeuren. God liet het toe. Of het nu de dood van een kind is, een verwonding, een politieke staatsgreep, het maakt niet uit. Het is gebeurd en daarom was het zo bedoeld en als je er ruzie over maakt, raak je alleen maar moe en uitgeput.

God heeft het laten gebeuren. God gaat verder. Nieuwe creaties gebeuren vandaag.

We raden jou aan om ook verder te gaan en te werken aan de creaties die je vandaag wilt laten gebeuren. Verspil niet langer je energie.

Zo wordt de geest opgedeeld, duizenden en duizenden oordelen en zonden die allemaal worden beschouwd als dingen die nooit hadden mogen gebeuren of beter zou zijn geweest als het was gebeurd of als je dat had gedaan.

Maar de waarheid is dat het zo niet gebeurd is. Je maakt dus ruzie met de realiteit en je verspilt letterlijk je tijd en energie.

Kom in het eeuwige nu. Concentreer je op wat je wel leuk vindt, wat je graag ervaart en houd je denken daarbij.
Vergeet het verleden, laat het los. Nadenken of klagen over het verleden is puur verspilling van tijd.

God, dat is nieuwe scheppingen, nieuwe ideeën, nieuwe dingen die niets te maken hebben met het verleden. Dus laat jij dat ook niet doen. Het zorgt alleen voor ellende en lijden omdat jij gemaakt bent naar het beeld van God, eindeloos creatief en ontworpen om in het eeuwige nu te leven, in dit heilig ogenblik waar alles gemaakt en gecreëerd wordt.

Verspil je tijd niet door in het verleden te leven, want als je het huidige moment besmet, en dit hebben we al vaker gezegd, als je het huidige moment besmet met het verleden garandeer je dat de toekomst eruit zal zien zoals het verleden.

De meesten van jullie die piekeren over negatieve dingen uit het verleden willen dat niet, maar je hebt nooit geleerd dat dat is wat er gebeurd als je vasthoudt aan die negatieve dingen, het vervuilt het eeuwige nu waar alles kan gebeuren en je garandeert dat de toekomst er hetzelfde uit zal zien als het verleden.

Wees dus radicaal in je vergeving. Wees absoluut bereid om het te doen. Je weet dat je er baat bij zult hebben als je die energie vrijmaakt en dat deel van je geest vrijmaakt om iets nieuws te creëren.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

4 opmerkingen: