donderdag 26 augustus 2021

Les 239 ~ De heerlijkheid van mijn Vader is de mijne. Met toelichtend commentaar vi Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Een van de meest verkeerde informatie waarmee je door jouw samenleving geïndoctrineerd bent is dat je gescheiden bent van God, dat God je in de steek heeft gelaten en jou in deze wereld van verleiding achtergelaten heeft met een onmogelijke taak, namelijk dat de vrije wil die jou gegeven is niet gebruikt mag worden.

Het is een van de meest verwarrende leringen door de eeuwen heen.

Je hebt een vrije wil gekregen, je hebt een begeleidingssysteem gekregen dat in lijn is met liefde en je hebt de keuze. Allemaal hebben jullie hebben de vrije keuze gekregen.

Hoe voel jij je, goed of slecht?

Het probleem met het systeem waarin je bent opgegroeid is dat je niet is geleerd wat ‘slecht voelen’ werkelijk betekent.
Je hebt geleerd dat je slecht voelen komt door iets buiten jezelf dat je ook buiten jezelf waarneemt.

Dat is het niet.

Wat je waarneemt of ziet is een weerspiegeling van iets in je eigen geest en dat ook je eigen geest niet verlaten heeft.

Het lijkt buiten je te zijn, maar dat is het niet. Het is nog steeds met jou verbonden.

Die projectie, die schijnbare scheiding, is wat je ertoe brengt te denken dat je een ander kunt beoordelen en aanvallen waardoor jezelf niet hoeft te lijden. Het is de illusoire wereld waarin jullie allemaal leven.

Het idee dat de wereld een illusie is, is voor velen van jullie verwarrend omdat het diep vanbinnen zo echt aanvoelt. Dit komt omdat het idee van projectie jou niet werd geleerd waardoor je niet begrijpt dat wat van jou gescheiden is, niet echt gescheiden is van jou.

Daarom zijn jouw broeders jouw redding en ben jij hun redding, omdat jullie één zijn. Letterlijk één! Er is geen scheiding.

De scheiding is een illusie, een truc van de geest.

Uitbreiding is je natuurlijke staat. Je begrijpt dat geven aan anderen betekent jezelf als het ware verlengen, je toont je liefde voor de wereld door het beste van jezelf te laten zien en dit te delen. Het is jouw begrip dat jij de wereld bent. Dat ben jij, verbonden met alle dingen.

En de schoonheid en liefde die je de wereld biedt, zal je duizendvoudig worden teruggegeven.

Wees vandaag blij dat je deze les over projectie leert. Wees blij dat je begrijpt dat iemand aanvallen in je geest of in ‘werkelijkheid’ een en hetzelfde is omdat het in je geest is ook al lijkt het buiten jou te zijn.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten