zaterdag 7 augustus 2021

Les 220 ~ Herhaling van les 200: er is geen vrede dan de vrede van God. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

Vrede is de natuurlijke staat van jouw zijn.

Het is echter niet de normale staat van jouw zijn in je samenleving. Dat is een geagiteerde, disfunctionele, veroordelende en niet bijzonder gelukkige gemoedstoestand.

Jouw natuurlijke staat echter is vrede omdat je gemaakt bent naar het beeld van God. Daarom probeer je constant je geest naar een vredige plek te brengen ook al ben jij je niet bewust van de strategieën die je hiervoor gebruikt.

Alcohol bijvoorbeeld is een strategie die in je samenleving gebruikt wordt om de geest tot rust te brengen, omdat die geagiteerd is, bang, gefrustreerd of gestrest.

Je komt thuis na een lange werkweek en drinkt een lekker stevig drankje zoals je het dan noemt en je voelt je geest kalmeren, je voelt alsof er meer gemoedsrust komt.

Het mag duidelijk zijn dat als je doorgaat met drinken die vrede geleidelijk aan verandert in onbewustheid. De rust die alcohol brengt is een klein beetje onbewustheid. Het voelt als rust, maar het prikkelt de geest en verdooft en vertraagt de monkey-geest. Dus met een paar drankjes op voel jij je beter.

Een andere manier waarop je probeert jouw geest in een staat van vrede te brengen is bijvoorbeeld naar televisie kijken. Als de geest niet rustig is, is het niet fijn om zonder afleiding ergens te zijn, zoals ontspannend in je achtertuin. De geest is voortdurend aan het kwebbelen waardoor er allerlei interne reacties zijn op de gedachten die je gelooft.

Nu worden gedachten gegenereerd vanuit overtuigingen. Overtuigingen zijn in je geest ingebracht via de massamediasystemen en trainingsprogramma's in je samenleving. Deze overtuigingen wekken angsten op. Dingen als ‘ik heb niet genoeg geld’ of ‘ik ben te dik’.

Dit zijn gedachten die voortkomen uit overtuigingen die in je geest zijn ingeprent door je samenleving, familie of cultuur en al deze dingen wekken overtuigingen in je op.

Waar we naar toe werken is enig onderscheidingsvermogen: welke gedachten geloof je en op welke gedachten reageer je?

De ongetrainde geest van de meeste mensen reageert op alle gedachten en geeft ze allemaal dezelfde waarde.

Wat wij jou hier leren is om te onderscheiden en te beseffen dat je niet alle gedachten die je hebt moet geloven omdat veel van die gedachten voortkomen uit overtuigingen die je niet dienen. Dit begin je nu door te krijgen.

Wat gebeurt er als je alleen in waarheid en liefde gelooft? Het resultaat is rust.

Als je geen vredige geest hebt moet je dus kijken naar de gedachten waar je naar luistert maar die niet in overeenstemming zijn met deze leringen. Dus angstige gedachten, veroordelende gedachten, scheidingsgedachten, aanvallende gedachten. Al deze gedachten brengen jou in een frequentie van opwinding en zorgen ervoor dat jij je vrede verliest.

Het ego houdt niet van vrede; het ego houdt van oorlog en het is zijn doel jou in een geagiteerde staat van een interne oorlog of verlies van vrede te brengen en te houden.

Weet dus dat wanneer je geen vrede hebt het ego de leiding heeft over je denkproces. Verander dan je denken. Pak je cursusboek en lees, het is een geweldige meditatie, een medicijn voor jullie allemaal als je merkt dat je gedachten je overstuur maken. Stop ermee, stop waar je over denkt, stop waar je naar kijkt.

Stop met wat je denkt en pak het boek Een Cursus in Wonderen, lees over de waarheid en je zult weer vrede vinden.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten