dinsdag 17 augustus 2021

Les 230 ~ Nu zoek en vind ik de vrede van God. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Erkennen dat je gemaakt bent om liefdevol en in vrede te zijn, is een van de grote bijdragen van deze leringen.

Al het andere is niet wat je bent. Hiermee moet jij je van nu af aan identificeren: dat je alleen maar vredig bent, alleen liefdevol.

Wanneer je getuige bent van spanning, angst, depressie, negatief denken of aanvallende gedachten, willen we dat je begrijpt dat jij dat niet bent. Het is een afwijking, een vergissing. Het is de vergissing die je maakt tijdens je reis in de angst.

Je koos voor afscheiding, je koos voor deze reis in de angst, maar nu wordt je de informatie gegeven die je terug naar huis leidt.

De weg naar huis wordt herkend door de wegwijzers van vrede en vreugde, door de wegwijzers van tevredenheid, door de wegwijzers van verbeeldingskracht, interesse en enthousiasme.

Als je die dingen voelt, als jij je gelukkig voelt, ben je op weg naar huis.

Als je angstig bent, als je boos bent, als je aanvalt, als je oordeelt, heb jij je omgedraaid en loop je de andere kant op. Als je die dingen dus voelt, stop dan en reciteer deze les.

Je bent gemaakt naar het beeld van God. Dat betekent dat je in wezen vredig en liefdevol bent. Alle andere dingen zijn rimpelingen op het oppervlak van een oceaan die, onder dat oppervlak, diep, stil en kalm is.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten