donderdag 12 augustus 2021

Les 225 ~ God is mijn Vader. Zijn Zoon houdt van Hem. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben diegene die je kent als Jezus.

We zijn erg blij dat je vandaag bij ons bent om deze les te doen. Het is jouw liefde voor je Schepper die jou verbindt met Al Wat Is.

Als je van de wereld houdt, als je van je auto houdt, als je van je lichaam houdt, als je van eten houdt, ontkoppel je jezelf van Alles-Wat-Is. Niet omdat deze dingen van nature slecht zijn, maar als je die dingen aanbidt, kleineer jij jezelf en zeg je ‘ik ben klein en een individueel lichaam en het zijn deze dingen die me gelukkig maken’.

Zoals je weet, als een goede Cursus in Wonderen-student, is alles waarvan je denkt dat het waar is, waar voor jou.

Deze liefde waar we het nu over hebben - de Vader liefhebben, God liefhebben, Al-Wat-Is liefhebben, is de verticale route.
Het ego neemt je mee op de horizontale route, de route naar het slagveld.

Deze lessen nemen je op de verticale route rechtstreeks naar de Bron. In die richting zijn er geen interferenties, behalve je eigen geest. Daarom trainen we de geest.

In het horizontale zijn geen belemmeringen behalve je geloof in afscheiding. Maar het is je geloof in afscheiding die jou naar het horizontale doet gaan. Het is je geloof in lichamen dat ervoor zorgt dat je naar deze materialistische dingen reikt om de behoeften van je ego te bevredigen.

We zoeken het diepere. We zoeken het hogere. We zoeken het eeuwige. En in dat zoeken vinden we.

In de wereld van het ego, op het slagveld, vind je het nooit. Het is een tijdelijke bevrediging, een lichamelijk genot misschien, maar als die interactie eenmaal voorbij is, voel je je weer gescheiden, voel jij je weer alleen, krijg je weer honger.

De verbinding met de Bron, de verbinding met het Goddelijke geeft jou een diepgaande tevredenheid omdat je verbinding maakt met wat je bent, een goddelijk aspect van Gods Geest die ervoor gekozen heeft om voor een korte tijd in afscheiding te komen.

Maar deze reis is de reis naar huis. Deze reis naar eenheid is de honger die echt gestild kan worden, de ware honger naar je huis, naar liefde.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten