vrijdag 6 augustus 2021

Les 219 ~ Herhaling van les 199: ik ben niet een lichaam, ik ben vrij want ik blijf wat ik ben, zo schiep God mij. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Jouw lichaam is inderdaad het grootste middel van het ego om jou ervan te overtuigen dat je alleen bent, dat je gaat sterven en dat God niet van je houdt. Dat is het gebruik van het lichaam door het denksysteem van het ego. Het is de standaardinstelling.

Onthoud dat de standaardinstelling scheiding is en je lichaam het bewijs is van die scheiding. Het is het bewijs dat het ego gebruikt om jou ervan te overtuigen dat je feilbaar en zwak bent en dat je hier niet lang zult blijven.

Erkennen dat je geen lichaam bent maakt je vrij van de beperkingen ervan. In die wetenschap begin je te ontspannen, neemt de obsessie ervoor af in zowel het aanbidden als het haten ervan. Al deze dingen geven ellende en vergroten de angstgevoelens.

Let wel, dit gaat niet over het ontkennen van het lichaam in de zin dat je het niet goed zou voeden. Of dat je niet goed zou zorgen voor het middel waarmee jij je beweegt. Net zoals je voor je auto zorgt, moet je voor je lichaam zorgen, je maakt het schoon en geeft het de beste voeding. Net zoals je de beste brandstof voor je auto kiest en je de olie ververst.

Draag zorg voor je lichaam net zoals je met een voertuig zou doen. Je weet ook dat een voertuig niet lang meegaat als je er niet voor zorgt, als je geen regulier onderhoud laat doen. En dat reguliere onderhoud kan relatief snel en efficiënt worden uitgevoerd. Je hoeft niet geobsedeerd te zijn.

Is het jou zelfs nog niet opgevallen dat het prima werkt zonder jouw inmenging? In feite is het jouw inmenging, jouw voortdurende negatieve emoties, jouw gedurige angsten die ervoor zorgen dat het kapot gaat, veroudert en sterft. Het is het gevolg van de gedachten van lagere frequenties.

Terwijl je verder gaat op dit pad, zul je merken dat je lichaam beter begint te worden. Het begint zichzelf te genezen. Het begint er zelfs jonger uit te zien. Dat komt omdat je het niet naar beneden trekt door je weerstand tegen het leven. Je begint je open te stellen. Je begint je af te stemmen op deze leringen die je vertellen dat je een heilig, goddelijk wezen bent.

Ook al ben je afgescheiden, ook al heb je ervoor gekozen om naar deze plek te komen om je afgoden te achtervolgen, je bent nog steeds verbonden met het goddelijke, gemaakt naar het beeld van God. Dat betekent dat je creatief bent en liefdevol en die liefde uitbreidt.

Als je die liefde niet uitstraalt, als je afgesloten, bekrompen en angstig bent, lijdt het lichaam. Het is dit lijden dat je aandacht trekt. Het kan daarom paradoxaal lijken dat we je vragen om je niet op het lichaam te concentreren. Het zal vooral paradoxaal zijn voor degenen onder jullie die lichamelijke problemen hebben zoals ziekte, pijn, verwondingen.

We willen echter dat je weet dat die dingen vanzelf zullen genezen als jij je op liefde concentreert. Als jij je concentreert op deze leerstof, concentreert op je vergevingsoefening en op het uitbreiden van jouw unieke kwaliteiten en liefde zal je merken dat alles beter gaat werken.

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten