woensdag 4 augustus 2021

Les 217 ~ Herhaling van de les 197: ik kan alleen maar mijn eigen dankbaarheid oogsten. Met toelichtend commentaar via Tina Spalding.

 




Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Verlossing is een van de grote angsten van het ego. Het ego denkt altijd dat de term 'verlossing' betekent dat je dingen moet opgeven. Dat je je vrijheid gaat verliezen.

Het ego geeft je alleen vrijheid in dingen die er niet toe doen zoals welke kleur schoenen je koopt, wat je zal eten, dat soort dingen, onbelangrijke dingen. Toch denken veel mensen dat ze vrij zijn omdat ze de hele dag door deze kleine keuzes kunnen maken.

Maar we vertellen je dat veel van deze kleine keuzes gedreven worden door markt-conditioneringsprogramma's waar jij je hele leven aan onderworpen bent. Je bent niet vrij met die dingen. Je wordt geleid door reclamespotjes en manipulaties van je geest door deze constante programmatie.

Ik wil dat je begrijpt dat verlossing geen verlies van iets is. Door verlossing krijg je ware vrijheid. Dat is wat wij jou bieden, niet een redding van ascese, niet de redding die aangeboden wordt aan nonnen en monniken die alles opgeven.
Ware verlossing, ware vrijheid is de re-integratie en het terugwinnen van de soevereiniteit van je eigen bewustzijn, zodat je echt vrij bent om voor liefde te kiezen. Dat is uiteindelijk de enige keuze die je moet maken. Elke andere keuze, elke keuze die geen liefde is houdt je alleen maar in de karmische cyclus, het spel van geboorte, dood, wedergeboorte, … tot je voor liefde kiest. Er is dus eigenlijk maar één keuze.

De andere keuze, de keuze voor angst en uitstelgedrag is een, tijdelijk, uitstellen van het onvermijdelijke, namelijk je uiteindelijke keuze voor liefde. Dan vind je verlossing en ben je weer verbonden met Alles Dat Is.

Waarom niet nu? Waarom nog tijd verspillen door niet te vergeven als dat de enige oplossing is?

Ik ben diegene die je kent als Jezus en ik zal morgen weer tot je spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten